ȘI LUCRURI BUNE – Coronavirusul a redus numărul accidentelor rutiere în Maramureș

161

Vești bune transmise de către Serviciul Rutier Maramureș acum, pe final de lună martie. Din cauza situației de urgență impuse de pandemia de coronavirus pe drumurile din județ nu au mai fost înregistrate atatea accidente rutiere ca și anul trecut, aceeași perioadă.

Dorin Gherman, șeful Serviciului Rutier Maramureș, a declarat, pentru “Axanews.ro”, că de la începutul acestui an și până la finalul lunii martie au fost înregistrate pe raza județului un număr de 30 de accidente rutiere grave, cu unul mai mult decat perioada similară din 2019. În cele 30 de accidente rutiere grave au decedat șase persoane, cu un minus patru față de ianuarie-martie 2019, respectiv au rezultat 27 de răniți grav, plus trei față de perioada amintită a anului trecut.

“A scăzut numărul de accidente rutiere din cauza coronavirusului și asta și pentru că traficul s-a redus substanțial. Ne bucură acest lucru, dar să știți că polițiștii rutieri nu se plictisesc, cum poate își imaginează unii. Însoțim acele convoaie care vin în județ, ne ocupăm de toate documentele transmise de cetățeni, verificăm dacă se respectă măsurile impuse prin legi, soluționăm accidentele soldate cu pagube materiale, deci avem ce face în această perioadă”, a explicat Dorin Gherman, pentru “Axanews.ro”.

Dacă ne referim la principalele cauze care au dus la producerea accidentelor rutiere atunci pe primul loc rămane viteza sub cele două forme ale sale, excesivă și neadaptată la condițiile de drum.

Șeful Serviciului Rutier Maramureș spune că polițiștii își vor intensifica acțiunile de control pe timp de noapte, mai ales că există semnale că sunt șoferi care profită de starea de urgență și încalcă flagrant regulile de circulație, cum ar fi prin trecerea pe culoarea roșie a semaforului sau acele “liniuțe”, acum că străzile Băii Mari sunt fără mașini.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here