ȘI LOVIȚI, ȘI CU PAGUBĂ – Lovești și fugi, “noua” modă în parcările băimărene

399

Tot mai mulți șoferi băimăreni au de pătimit din cauza celor care lovesc mașinile aflate în parcare și care pleacă mai apoi ca și cum nu s-a întamplat nimic. Astfel de cazuri sunt din ce în ce mai dese, iar de cele mai multe ori făptașii nu sunt prinși și scapă basma curată.

Anca Pinte și-a găsit mașina lovită în parcarea din zona străzii Victoriei, la Universitatea de Nord, Facultatea de Litere. Ea spune că reparațiile la mașină nu vor fi deloc ieftine, fiind niște bani în plus care trebuie cheltuiți pentru mașină.

“Eu mi-am găsit mașina lovită în parcarea de pe Victoriei, de la universitate. Cei care lovesc mașinile altora și fug sunt niște nemernici, care nu își asumă faptele și care nu se gândesc că și ei ar putea păți la fel! Am întrebat și eu prin zonă, taximetriștii și nimeni nu a văzut nimic”, spune Anca Pinte.

Mihai R. a pățit la fel și culmea tot în zona străzii Victoriei, în apropiere de mall-ul băimărean. El spune că reparațiile mașinii au costat undeva către 1000 de lei.

„Cel mai probabil a vrut să iasă cu spatele și nu și-a dat seama că mă lovește. Greu de crezut că nu poți realiza că lovești pe cineva cu mașina, dar să zicem. Cert este că am rămas cu paguba și a trebuit să scot bani din buzunar. La poliție nu am de ce să merg, că am mai avut experiențe cu cauciucuri tăiate și făptașii nu au fost prinși. Ce să facă poliția? Ei spun că prejudiciul nu e într-atat de mare încât să aloce resurse umane pentru prinderea făptașilor”, a menționat Mihai R.

Dorin Gherman, șeful Serviciului Rutier Maramureș, a precizat că șoferii păgubiți vin la poliție, reclamă fapta și în măsura în care există anumite elemente ajutătoare în identificarea autorilor, aceștia vor fi prinși și vor trebui să răspundă în fața legii pentru faptele lor.

“Da, vin la noi, reclamă și noi încercăm să prindem autorii. Dacă avem o urmă de altă vopsea pe mașina lovită, dacă avem martori, dacă există camere video în zonă, toate aceste elemente ne ajută în prinderea autorilor. Odată prinși ei vor trebui să suporte reparațiile la mașina lovită și pot fi și sancționați dacă fapta s-a întâmplat pe domeniul public”, a menționat, pentru “Axanews.ro”, Dorin Gherman, șeful Serviciului Rutier Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here