(ȘI) ÎN MARAMUREȘ – Controale înăsprite la transporturile de persoane

435

Agitație maximă în întreaga țară după cazurile șocante din Caracal. Mihai-Viorel Fifor, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministrul Afacerilor Interne, interimar, a dispus Poliției Române să demareze acțiuni permanente pentru verificarea transportatorilor de persoane și să comunice public, în mod constant, rezultatele și sancțiunile aplicate.

Desfășurate în toată țara, acțiunile vizează, în principal, depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, punând în pericol pasagerii. În același timp, vor fi sancționate orice alte încălcări ale OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată. “În controalele din trafic, dar și de la sediile societăților comerciale, sunt vizate atât persoanele fizice neautorizate, cât și firmele care realizează astfel de activități, contra cost, fără licență și autorizație de transport. Acțiunile vor fi concentrate în special în apropierea zonelor de îmbarcare și debarcare a pasagerilor din stațiile pentru mijloacele de transport în comun, gări, autogări sau pe traseele de deplasare ale acestor autovehicule. În activități, alături de polițiști rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi, vor fi angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă”, au anunțat oficialii MAI.

# Nereguli descoperite la ultima acțiune
La ultima acțiune de acest gen din judeţul Maramureş, poliţiştii rutieri au oprit pentru control 163 de vehicule de transport marfă şi persoane, identificând peste 72 de nereguli pentru care au aplicat sancţiuni contravenţionale. În cazul autovehiculelor de transport persoane, poliţiştii au constatat 14 nereguli pentru care au aplicat sancţiuni contravenţionale, majoritatea constând în nerespectarea regimului legal de viteză, nerespectarea timpilor de odihnă sau nereguli în documentele şoferilor sau autovehiculelor, conform IPJ Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here