ȘI BAIA MARE! – Licitații de peste jumatate de miliard de lei pentru autobuze electrice

167

Autoritatile locale române nu reusesc sa cumpere nici autobuze electrice, desi in majoritatea cazurilor dispun de fonduri europene pentru aceste achizitii. Pâna acum au fost anulate in România licitatii pentru 253 de autobuze electrice, cu o valoare estimata de aproape 578 milioane de lei (120 milioane de euro). Economica.net a realizat lista oraselor ghinioniste, pentru care au esuat licitatiile. Baia Mare se regaseste, evident, in lista!

Cea mai mare licitatie pentru autobuze electrice din România care a fost anulata este cea organizata de Primaria Municipiului Bucuresti. Procedura lansata in martie anul trecut a fost anulata in decembrie 2019. PMB a avut de ales intre autobuze electrice chinezesti si turcesti, insa la final a decis ca ambele oferte erau neconforme. Constanta, Focsani, Braila, Lugoj si Slobozia sunt alte orase pentru care Ministerul Lucrarilor Publice a vrut sa cumpere autobuze electrice, insa fara succes. in vara anului trecut, autoritatea centrala a anulat licitatia pentru cele cinci orase. Deocamdata, a fost reluata joi, 13 februarie 2020, licitatia doar pentru cele 9 autobuze electrice destinate orasului Lugoj. Licitatia a fost anulata si in cazul oraselor Drobeta Turnu Severin si Alexandria, pentru care autoritatea centrala voia sa cumpere 13 autobuze electrice. {i primariile din Baia Mare, Bistrita si Suceava au esuat in organizarea de licitatii pentru autobuze electrice. De remarcat este perseverenta autoritatilor locale din Bistrita, care dupa doua esecuri au reluat iar licitatia pentru autobuze electrice. Poate a treia oara va fi cu noroc.

|n cazul Baii Mari, e vorba de sase autobuze electrice, in valoare de 16,46 milioane lei, licitatia a avut loc in 23.10.2018… a fost anulata pe 17.07.2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here