ȘI-A PRELUNGIT CONTRACTUL – Băimăreanul Lucas Tohătan rămane la CSU Sibiu

43

Băimăreanul Lucas Tohătan a semnat un nou contract cu BC CSU Sibiu, echipă care activează în Liga Națională de baschet masculin.

În stagiunea 2019/2020, întreruptă de pandemia de coronavirus, Lucas Tohătan a jucat 19 partide pentru BC CSU Sibiu. El a marcat 7,1 puncte și a avut 2,7 pase decisive, în 21 de minute jucate în medie pe meci.

”În primul rând, vreau să mulțumesc echipei BC CSU Sibiu pentru șansa și încrederea oferită. Sunt foarte fericit că mă voi întoarce la Sibiu unde, cu multă muncă, sper să ajungem, din nou, să jucăm o finală. Sunt încrezător pentru anul următor și am să mă dedic echipei cum știu eu mai bine. Aștept cu nerăbdare să mă reîntâlnesc cu fanii și cu atmosfera minunată de la meciurile noastre.Hai CSU!“, a declarat Lucas Tohătan, pentru site-ul oficial al clubului sibian.

”Lucas a devenit unul dintre cei mai importanți jucători români din campionat, jucând nu datorită regulii de U23, ci datorită nivelului la care se pregătește și randamentului pe care îl are în jocuri. Era prioritatea numărul 1 pentru mine și mă bucur că a ales continuitatea. Sunt convins că alături de ceilalți jucători români care se afla sub contract cu CSU Sibiu va face un sezon foarte bun”, a spus antrenorul BC CSU Sibiu, Dan Fleșeriu, pentru bc-csusibiu.ro.

Născut în 15 martie 1997, în Baia Mare, Lucas Tohătăn are 1,82 m înălțime șI evoluează pe postul de conducător de joc. Lucas a jucat la juniori pentru BC Olimpic Baia Mare, echipă cu care a debutat și în Liga Națională (2016). La finalul sezonului 2016-2017, după ce formația băimăreană s-a desființat, Lucas Tohătan s-a transferat la SCM Timișoara. După un an petrecut în Banat, Lucas a ajuns la BC CSU Sibiu, club la care a fost legitimat în ultimele două sezoane. Cu echipa sibiană, a devenit vicecampion național și a cucerit Cupa României în sezonul 2018-2019. În momentul înghețării ultimului campionat, din cauza pandemiei de coronavirus, BC CSU Sibiu se afla pe locul 3 în clasamentul Ligii Naționale.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here