SFINȚIRE – Poartă maramureșeană realizată de urmașii lui Moș Pupăză

466

Vineri, 21 decembrie, în cadrul evenimentului ”Crăciun în Maramureș”, Consiliul Județean a cuprins și acțiunea de sfințire a noii porți tradiționale maramureșene, amplasată în fața Palatului Administrativ din Baia Mare. Poarta a fost realizată în decursul a patru luni, de urmașii lui Moș Pupăză, și transmite următorul mesaj: ” Dumnezeu să binecuvânteze Maramureșul”.

Poarta a fost sfințită de un sobor de preoți în prezența oficialităților locale, a consilierilor județeni, dar și a unor directori de instituții din subordinea Consiliului Județean. 

”Mi s-a părut potrivit ca o poartă maramureșeană făcută așa cum e rânduiala ei, în Maramureșul Voievodal, să fie adusă aici, în Baia Mare, în centrul județului Maramureș, în fața Palatului Administrativ, casa Consiliului Județean Maramureș și a Instituției Prefectului Maramureș. Personal, consider că este extrem de important să promovăm județul nostru, tradițiile, portul, dansul, cântecul și mai ales arhitectura tradițională maramureșeană”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea. 

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here