SFATURI PENTRU MARAMUREŞENI – Cum pot fi evitate infracţiunile şi incidentele, în vacanţă

457

În perioada 15-19 august, poliţiştii maramureşeni vor fi la datorie zilnic pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru siguranţa minivacanţei de Sfânta Maria poliţiştii vin cu mai multe recomandări, pentru că este important să aveţi în vedere câteva măsuri de autoprotecţie. Astfel, e important să acordaţi o atenţie sporită supravegherii copilului dumneavoastră! Aglomeraţia şi mediul străin reprezintă factori de risc care pot favoriza rătăcirea acestuia; câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să dispară sau să se accidenteze. Dacă vă deplasaţi cu autoturismul, conduceţi prudent! Evitaţi consumul de băuturi alcoolice sau substanţe interzise! Folosiţi centura de siguranţă în permanenţă! Adaptaţi viteza la condiţiile de drum!

# Atenţie sporită în aglomeraţie
Aveţi grijă de bunurile/bagajele dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.! Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante, obiecte tentante (genţi, poşete, telefoane mobile, laptop-uri, camere foto/video, pungi de cadouri). Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute! Printre amabili şi binevoitori, puteţi întâlni şi escroci. Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice deoarece comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool. Dacă vă petreceţi timpul liber în natură, manifestaţi respect faţă de mediul înconjurător şi faţă de semeni: nu lăsaţi focul nesupravegheat, nu lăsaţi gunoi în urma dumneavoastră, ascultaţi muzica la un volum potrivit astfel încât să nu-i deranjaţi pe cei din jur. Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112, recomandă poliţiştii maramureşeni.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here