SEZON MOTO DESCHIS – Motocicliștii din județ, din ce în ce mai disciplinați în trafic (FOTO)

371

Sezonul moto s-a deschis oficial în Maramureș astăzi, 13 aprilie. Platoul din centrul vechi al Băii Mari a fost plin de motoare și motocicliști veniți din tot județul, dar și foarte mulți băimăreni care au dorit să vadă cum e viața pe motor măcar pentru cateva ore.

Prin acest eveniment s-a dorit a se atrage atenția șoferilor că există în trafic și motocicliști. Serviciul Rutier Maramureș susține însă că “în ultima vreme motocicliștii au fost mai disciplinați în trafic. Numărul permiselor de conducere reținute nu a fost unul foarte mare pentru această categorie de participanți la trafic”.

Oamenii legii mai recunosc și că în trafic nu mai există acele depășiri periculoase practicate de către unii. Încet-încet, și datorită cluburilor din care fac parte, dar și ca urmare a activităților comune Serviciul Rutier –cluburi moto, se observă o oarecare disciplină în trafic.

“Le reamintim totuși motocicliștilor câteva recomandări din partea polițiștilor rutieri. Prima dintre ele este să respecte cu strictețe normele rutiere și principiile conduitei preventive, să se asigure temeinic înainte de schimbarea direcției de mers, să semnalizeze din timp această intenție pentru că maramureșenii nu sunt încă obișnuiți cu motocicliștii în trafic și nu întotdeauna se asigură cum trebuie. Sunt situații în care motocicleta poate fi în unghiul mort… Motocicliștilor le mai recomandăm să folosească în permanență luminile de întâlnire, mai ales pe drumurile național-europene, să păstreze o distanță sigură în mers față de autovehiculul din fața sa, respectiv să utilizeze echipamente omologate, care pot face diferența dintre viață și moarte”, a concluzionat reprezentantul Serviciului Rutier Maramureș, Gheorghe Goth.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here