SEPTEMBRIE ROȘU – Au trecut doi ani de la crimele care au zguduit Sighetul (FOTO)

272

Acum doi ani, luna septembrie a adus două şocuri pentru comunitatea din Sighetu Marmaţiei. La distanţă de şapte zile, au avut loc două crime. Autorii au fost identificaţi şi prinşi, însă panica din acele zile a lăsat urme adânci în mentalul colectiv. Mai ales că existau antecedente…

# Crima numărul unu
Ziua de 5 septembrie a picat marţi. Părea să fie o zi liniştită, fără tragedii. În zorii zilei, o femeie în vârstă de 39 de ani a ieşit din scara blocului unde locuia, în cartierul Independenţei, pentru a merge la muncă. În acel moment, destinul a lovit crunt. Cel care i-a fost partener de viaţă a înjunghiat-o, fără să îi pese că ar putea fi văzut de cineva. Strigătele de durere ale femeii au alertat vecinii, care au sunat imediat la 112. Zona a fost împânzită de oameni ai legii. Din nefericire, însă, pentru femeie nu s-a mai putut face nimic. Acesta a decedat într-o baltă de sânge. A existat un istoric al agresivității, femeia fiind amenințată în mai multe rânduri de bărbat, ba chiar a încercat să obțină ordine de restricție. Trei copii au rămas orfani. Un precedent similar a avut loc în anul 2011, atunci când un brăilean a venit în Sighet, pentru a-şi pedepsi fosta concubină că s-a întors la soţul său. I-a urmărit când au ieşit dintr-o cafenea şi cuprins de gelozie, l-a înjunghiat, în altercaţie, pe soţul femeii. Fosta amantă a fost tăiată în zona toracelui şi a feţei. La fel ca în acest caz, în urmă au rămas doi copii orfani.

# Crimă la şapte zile distanţă
În data de 12 septembrie, la fix şapte zile după prima crimă, a avut loc o a doua. Un om al străzii din Sighetu Marmaţiei a decedat după ce a fost bătut măr. Scenele de groază au avut loc într-o casă abandonată situată în zona cunoscută drept Moara Veche, în imediata apropiere a străzii 9 Mai. Se pare că în acel imobil dezafectat îşi duceau zilele trei persoane – într-o încăpere un bărbat şi în alta un bărbat şi o femeie. Victima decedată în dimineaţa zilei de 12 septembrie este bărbatul care locuia cu acea femeie. La scurt timp, oamenii legii au identificat persoana care l-a bătut măr pe bărbatul în vârstă de 54 ani până când medicii nu au mai putut face nimic pentru el. Atacatorul l-ar fi agresat pe bărbat din cauza unei femei, conform surselor noastre.

# Ambii criminali aveau 41 de ani
În cursul lunii septembrie, oamenii legii au lucrat intens în cele două speţe. În data de 13 septembrie, s-a dispus arestarea preventivă a bărbatului în vârstă de 41 de ani care şi-a ucis soţia. Nici celălalt autor nu a scăpat nepedepsit. În data de 29 septembrie, instanţa a dispus arestarea preventivă a inculpatului C.C., în vârstă de 41 de ani, fără antecedente penale, domiciliat în Sighetu Marmaţiei.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here