SEMNAL DE ALARMĂ – Viteza şi alcoolul, principalele probleme pe drumurile din Maramureş

466

Nu trece o zi fără ca poliţiştii rutieri să nu depisteze în trafic şoferi care au apăsat mai mult decât trebuie pedala de acceleraţie sau care au consumat o bere, două sau trei şi apoi, plini de curaj, au decis să urce la volan, punându-se în pericol atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

Serviciul Rutier Maramureş reaminteşte şoferilor maramureşeni că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă primele două cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice din judeţ.

Conform legilor în vigoare, depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă în prezent între 1.305 şi 2.900 de lei. Totodată, se va aplica sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

“Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani. Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testată de poliţistul rutier cu un mijloc tehnic certificat şi depistată ca având o concentraţie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, poate solicita acestuia să i se recolteze probe biologice de către unităţile sau instituţiile medicale abilitate prin lege în vederea stabilirii îmbibaţiei de alcool în sânge”, susţin poliţiştii rutieri maramureşeni.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragoş HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here