SEMNAL ALARMĂ ÎNŞELĂTORII- Cuvinte-cheie atunci când cumperi o maşină second din Germania

903

Maramureşenii sunt sfătuiţi să nu îşi achiziţioneze vehicule utilizate, provenite din alte state, fără documente de înmatriculare. Asta pentru că se pot trezi că au dat banii pe un autoturism care nu mai poate fi înmatriculat. În ultima perioadă, s-au primit la unele reprezentanţe ale Registrului Auto Român (RAR) solicitări pentru emiterea documentelor necesare înmatriculării în România a unor vehicule provenite din state membre ale Uniunii Europene, pentru care s-a constatat că există informaţii privind dezmembrarea acestora.

Registrul Auto Român spune că, spre exemplu, sunt vehicule provenite din Germania care au înscrise în documentele de înmatriculare menţiuni precum „VERWERTUNGSNAGHWEIS LAG VOR” sau altele similare care conţin termenul,,VERWERTUNGSNAGHWEIS”.

“Conform prevederilor legale în vigoare, RAR nu poate elibera documentele necesare înmatriculării în România pentru asemenea vehicule. În acest sens RAR recomandă cumpărătorilor de vehicule utilizate, provenite din alte state, să nu le achiziționeze fără documente de înmatriculare. De asemenea, este necesar ca aceștia să verifice, la momentul achiziționării vehiculelor, că documentele de înmatriculare nu sunt alterate cu intenția de a ascunde statutul de vehicul scos din uz în vederea dezmembrării (de exemplu: prezintă ștersături, zone acoperite cu diverse etichete,etc.) sau că nu conțin mențiuni referitoare la scoaterea din uz în vederea dezmembrării”, spun reprezentanţii RAR.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here