SEMNAL ALARMĂ – Depozitul de deşeuri periculoase de la fostul Romplumb, problemă de mediu

598

Pe lângă perimetrele miniere, o altă problemă de mediu identificată de Garda de Mediu Maramureş este legată de existenţa depozitului de deşeuri periculoase de la fosta SC Romplumb.

Ioan Ştrempel, comisarul şef al GNM Maramureş, a precizat că vorbim despre o “unitate cu activitate sistată, în insolvenţă, care s-a vândut repetat, fiecare proprietar fiind în imposibilitatea tehnică şi financiară de a rezolva definitiv problemele şi obligaţiile de mediu ce incumbă managementul unui astfel de obiectiv”.

“Rolul nostru este limitat în a verifica periodic starea acestuia şi de a amenda fostul proprietar ce a înstrăinat parţial sau total activele deţinute, fără a notifica în termenul legal Agenţia pentru Protecţia Mediului Maramureş pentru ca aceasta să-i stabilească/transfere obligaţiile de mediu. Colegii de la APM MM au încercat deblocarea acţiunilor de stabilire a obligaţiilor de mediu, de întocmire a unei documentaţii care să evalueze tehnic şi economic dimensiunea lucrărilor de închidere/ecologizare, dar care nu s-au putut finaliza”, a spus Ştrempel.

FOTO jurnalul.ro

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here