SEMICENTENAR – Școala „George Coșbuc” Baia Mare, la moment aniversar (FOTO)

566

Școala Gimnazială „George Coșbuc“ din Baia Mare, una dintre unitățile școlare de prestigiu ale județului, a împlinit 50 de ani de existență. A fost înființată în 1969, sub numele „Școala Generală nr. 14”.

În 1999 a primit denumirea de Școala Gimnazială „George Coșbuc“, iar în 2004 a primit titlul de Școală Europeană, titlu reacordat în anul 2010.

Cu ocazia aniversării Semicentenarului, Școala Gimnazială „George Coșbuc” a organizat, pe parcursul întregii săptămâni, diferite activități menite să marcheze momentul.

Manifestările au debutat luni, 21octombrie, cu o serie de manifestări desfășurate în curtea școlii (Carnavalul claselor primare, strângere de fonduri în cadrul Campaniei umanitare „Suflet lângă suflet”, Tombolă cu premii, Ateliere de creație și Desene pe asfalt).

Marți, 22 octombrie, elevii din ciclul primar au urmărit spectacole prezentate de Teatrul „Spiriduș„ Cluj-Napoca și a fost organizată Sesiunea de referate și comunicări ale elevilor din ciclul gimnazial „Matematică și științe. Om și societate”. La această manifestare au fost invitați profesori și elevi din școlile partenere.

Miercuri, 23 octombrie, la Teatrul Municipal, a fost organizat spectacolul aniversar „Școala Coșbuc la Semicentenar”. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autorităților județene și locale, profesori, elevi și diverși invitați. Cu ocazia acestei manifestări, în holul teatrului băimărean, a fost lansată monografia școlii, numărul aniversar al revistei „Muguri” (scrisă de elevii coșbucieni), și au fost prezentate expoziții de desene, machete și fotografii de referințe din arhiva școlii.

Joi, 24 octombrie, sărbătoarea s-a mutat din nou în curtea școlii. Aici au fost organizate concursul „Coșbucienii au talent”, un flash-mob (dans popular, coregraf Maria Seraz) și un concert de muzică folk susținut de elevi ai Școlii Populare de Artă Baia Mare. De asemenea, a fost organizat seminarul județean dedicat învățământului primar „Dezvoltarea creativității prin joc – exemple de bună practică”.

Manifestările dedicate sărbătoririi Semicentenarului Școlii Gimnaziale „George Coșbuc”Baia Mare s-au încheiat vineri, când s-au desfășurat un campionat de fotbal și un concurs de atletism.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here