ȘEDINȚE – Liberalii maramureșeni se pregătesc de europarlamentare

221

Liberalii maramureșeni se pregătesc de europarlamentarele din luna mai a acestui an. Anunțul a fost făcut de către secretarul general al partidului la nivel județean, Felician Cerneștean, care a arătat că la nivel național șef de campanie al PNL a fost desemnat Robert Sigartău. Acesta, alături de Ludovic Orban și toate celelalte organizații liberale din țară, vor încerca să aducă PNL-ului un scor cat mai bun la aceste alegeri.

La nivel de județ, echipa de campanie a PNL Maramureș se va alege în acest weekend, ședința urmând să aibă loc astăzi, 23 mai.

Aceste informații au fost făcute publice în cadrul unei conferințe de presă a PNL Maramureș, subiectele comentate fiind numeroase. Liberalii au vorbit despre decizia de atacare la Curtea Constituțională a Legii Bugetului de către președintele Klaus Iohannis, legile justiției, respectiv la problemele pe care le vor avea primăriile în acest an dacă acest buget va apare în Monitorul Oficial în actuala formulă.

„Nu putem asista nepăsători la modul în care actuala guvernare distruge practic economia țării prin măsuri care vor afecta pe termen lung dezvoltarea României.Ordonanța lăcomiei Guvernului PSD-ALDE nu face altceva decât să bage economia României în faliment și toți românii vor plăti scump incompetența acestei guvernări„ a declarat președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan.

Liderul liberalilor maramureșeni a anunțat că PNL a început o amplă campanie de informare a românilor în legătură cu efectele acestei ordonanțe, pentru a pune presiune pe parlamentari și pentru a bloca adoptarea ei , în actuala formă.

Printre efectele amintite de liberalii maramureșeni se numără majorarea taxelor și impozitelor locale, creșterea prețului la energie electrică, gaz, energie termică, telefonie, internet, rate mai mari la împrumuturi, desființarea Pilonului II de Pensii și afectarea atragerii de fonduri europene la nivelul comunităților locale.

Primarul Coroieniului, Gavrilă Ropan, a arătat că în această lege a bugetului nu mai există acea formulă de calcul al banilor, dar nici criteriile de care se ținea cont atunci când se împărțeau sumele la nivel național. Mai mult, primarii liberali atrag atenția că în acest an administrațiile locale vor avea probleme cu asigurarea banilor necesari pentru cheltuielile neeligibile pentru proiectele PNDL sau pe fonduri europene.

„Bugetul acesta are multe lacune și, probabil, de aceea președintele a ales să îl atace la Curtea Constituțională. Bugetul trebuia făcut în 15 noiembrie, iar din această cauză bugetele locale vor ajunge abia pe la 1 mai. Așa sunt procedurile care trebuie urmate și uite, așa, s-a dus jumătate anul”, a precizat Ropan.

Liberalii maramureșeni trag un semnal de alarmă despre împărțirea banilor de către Consiliul Județean Maramureș pe criterii politice, aceștia subliniind că cei 40% din sumele care vor ajunge la CJ vor fi împărțite la primării după culoarea politică.

Ropan a vorbit și despre faptul că în Legea Bugetului apare stipulat că Finanțele vor trebui să comunice Consiliului Județean veniturile unei primării, lucru considerat anormal în condițiile în care nici primarul comunei nu știe exact sumele care vor ajunge în conturi în anul respectiv.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here