SECETĂ – Apar restricţii la consumul de apă în Maramureş. S-a făcut risipă până acum

670

Sunt zone în judeţ unde avem secetă şi unde administraţiile locale sunt nevoite să ia măsuri, pentru ca situaţia să nu devină şi mai gravă decât este la acest moment. O parte din aceste probleme se datorează şi consumului exagerat de apă, după cum recunosc chiar primarii acelor localităţi. Oamenii au fiert ţuica, şi-au udat grădinile sau au spălat maşinile.

Cetățenii din Cupșeni și Libotin sunt anunţaţi de către conducerea Primăriei, prin primarul Lucia Butcure, că “având în vedere seceta din ultima vreme, nivelul apei din bazinul de captare a scăzut mult sub nivel. Prin urmare, s-a oprit apa, pentru a se aduna apa și, cel mai probabil, se va da o zi pentru Cupșeni și una pentru Libotin.

Vă rugăm încercați să nu risipiți apa, având în vedere seceta de care ne lovim! Ne pare rău pentru situația cu care ne confruntăm, dar, din păcate, nu stă în putința noastră să aducem ploaia, decât să vă îndemnăm să avem răbdare și speranță că Bunul Dumnezeu va revărsa ploi asupra meleagurilor noastre…”.

Primarul din Cupşeni a mai precizat că sunt captate toate izvoarele de sub Șatra, care, în mod normal, ar trebui să facă față, dar “având în vedere consumul mare din ultima vreme, pierderile înregistrate, ca şi exemple țeavă înțepată unde s-au pierdut peste 200 mc sau robinet uitat deschis cu consum de peste 100mc), la care se mai adaugă și seceta…”.

La Prefectura Maramureş, conform declaraţiilor făcute de către prefectul de Maramureş, Vasile Moldovan, nu au fost înregistrate încă sesizări care să aibă ca obiect probleme datorate secetei.

Mai multe stiri pe axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here