SE SIMTE CA ACASĂ – Cristian Imhoff, un argentinian în Baia Mare

791

Voleibalistul Cristian Imhoff este primul jucător argentinian care a jucat pentru o echipă din Baia Mare. Imhoff a semnat cu Știința Explorări chiar înaintea startului campionatului 2018-2019, după ce în sezonul anterior jucase la o formație din țara natală, Lomas Voley.

Cristian Imhoff evoluează pe postul de trăgător universal, are 33 de ani și 2,02 metri înălțime. În campionatul recent încheiat, Imhoff a fost unul dintre cei mai buni jucători de la Știința Explorări, gruparea băimăreană clasându-se pe locul 8.

De-a lungul carierei, Cristian Imhoff a mai îmbrăcat tricourile unor echipe din Spania, Belgia, Turcia și Argentina, dar și din România (Unirea Dej – 2014-2015 și Tricolorul LMV Ploiești – 2015-2016).

„Am vrut să vin să ajut această echipă și a fost așa cum mă așteptam. Am avut o problemă cu viza și am pierdut câteva meciuri, fiind nevoit să plec în Ungaria pentru a-mi prelungi viza. Poate că dacă nu aș fi lipsit am fi adunat mai multe puncte sau poate nu, nimeni nu poate ști acest lucru. Mi-a plăcut acest sezon, m-am simțit foarte bine la Știința Explorări. Antrenori și colegii de echipă au fost extraordinari”, a declarat, pentru „Glasul Maramureșului”, Cristian Imhoff.

„Cristian Imhoff a fost o piesă extrem de importantă în angrenajul echipei. Eram total desoperiți pe postul de universal, cel mai important dintr-o echipă, și venirea lui a însemnat mult pentru noi. Și-a făcut din plin datoria în acest sezon”, a spus Marius Botea, antrenorul echipei Știința Explorări.

#Și-a convins și fratele să joace în România

După ce a jucat în mai multe țări, Cristian Imhoff spune că se simte în România ca acasă. Cristian mai are un frate voleibalist, Facundo, pe care l-a convins să vină să joace și el în România, la echipa SCMU Craiova.

„Aici mă simt ca în Argentina, de aceea m-am întors în România, este al treilea sezon pentru mine. Parcă sunt acasă, oamenii sunt drăguți și prietenoși. Deja cunosc foarte multă lume aici și mă simt în largul meu.

Eu l-am convins pe fratele meu să vină să joace în România. Înainte de a semna contractul cu Craiova mi-a cerut multe amănunte despre România și i-am spus să nu stea prea mult pe gânduri și să semneze. Îi place în România, deși la Craiova a fost mai multă presiune în acest sezon, pentru că echipa a luptat pentru titlu”, a declarat Cristian Imhoff.

Cristian a venit cu soția în Baia Mare, iar aici mai are doi prieteni argentinieni. Este vorba de antrenorul Mario Alejandro Canale și jucătorul Roberto Edmundo Tejerizo, de la echipa de rugby CSM Știința, pe care îi urmărește la lucru ori de câte ori are ocazia.

# Imhoff nu este talentat la fotbal

Cristian Imhoff afirmă că îi place fotbalul, dar nu este talentat la acest sport. Iubește voleiul și vrea să devină antrenor după ce își va încheia cariera de jucător. Imhoff, care este impresariat de fostul mare jucător român Bogdan Olteanu, spune că i-ar plăcea să joace și în campionatul următor la Știința Explorări.

„Nu știu ce voi face în sezonul următor, nu am decis încă. Nu am nicio ofertă deocamdată. Nu depinde numai de mine, voi vedea ce îmi va propune și impresarul meu. Un lucru este cert însă, mi-ar plăcea să joc în continuare la Știința Explorări”, a spus Cristian Imhoff, în încheierea interviului acordat cotidianului „Glasul Maramureșului”.

Marius CÎMPIAN

foto PhotoSport YSR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here