SE POARTĂ FURTURILE ÎN MARAMUREŞ – Hoţul din magazin a fost reţinut! “Prădătorii” maşinilor au fost şi ei identificaţi

456

Joi după-amiază, poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi de către administratorul unui magazin din municipiu, despre faptul că o persoană necunoscută a sustras suma de aproximativ 2.500 lei, de sub o tejghea din incinta magazinului.

Pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere instalate în magazin şi mediatizate de AxaNews.ro, persoana bănuită de comiterea furtului a fost repede identificată de cetăţeni. Este vorba despre un tânăr de 32 de ani, recidivist, cu domiciliul pe strada Mărăşeşti din Baia Mare. Acesta a fost preluat de pe stradă de doi bărbaţi cu spirit civic care l-au dus la poliţie. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

# Cei care l-au prins, felicitaţi de poliţie
Poliţia apreciază orice sprijin din partea societăţii civile în identificarea şi prinderea infractorilor, acesta fiind şi scopul campaniei “Sunt un om responsabil”, iniţiată de Inspectoratul de Poliţie al judeţului Maramureş. “Totuşi, recomandăm cetăţenilor să cheme poliţia la faţa locului atunci când au date certe despre persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, deoarece, acţionând pe cont propriu, se pot expune unor riscuri privind securitatea lor fizică. Admiţând că acesta a fost un caz fericit, în care persoana identificată nu a ripostat, îi felicităm pe cei doi cetăţeni şi le mulţumim pentru sprijinul acordat”, a precizat Cecilia Grozavu, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

# Maşini “prădate” de hoţi
Nu a fost singurul caz de furt înregistrat recent. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au identificat două persoane bănuite de comiterea mai multor furturi din autoturisme. Una dintre ele a fost reţinută pentru 24 de ore. De la începutul acestei luni, Poliţia municipiului Baia Marea fost sesizată cu privire la comiterea unor furturi din autoturisme comise prin spargerea geamurilor portierelor. Concomitent cu activităţile de cercetare şi investigare a faptelor sesizate, poliţiştii băimăreni au demarat şi acţiuni preventive stradale de informare a posesorilor de autoturisme despre aceste cazuri.
“Trei dintre furturile sesizate au fost soluţionate de poliţişti prin identificarea autorilor şi recuperarea parţială a prejudiciului creat. Cercetările efectuate de poliţişti au relevat faptul că bănuiţi de comiterea faptelor sunt doi băimăreni: un minor de 16 ani şi un bărbat de 36 de ani. Aceştia au sustras din trei autovehicule, parcate pe străzile Rachetei, Florilor şi Universităţii din municipiu, un laptop şi câte o geantă în care proprietarii aveau diferite sume de bani şi documente personale. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi. Reamintim posesorilor de autoturisme să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte care atrag interesul infractorilor, de genul poşetelor, borsetelor, genţilor etc”, a explicat Cecilia Grozavu.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here