UPDATE – SE ÎNTÂMPLĂ ÎN BAIA MARE – Bărbat mort la ușa unui cabinet medical

2544

Un echipaj SMURD din Baia Mare a fost solicitat să intervină în cazul unui bărbat de 62 de ani. Acesta se afla la o clinică privată din Baia Mare, unde ajunsese cu fiul său. Din păcate, imediat ce a ajuns la clinică, el a decedat. Medicii nu au mai reușit să facă nimic pentru a-l salva.

# Stop cardiac neresuscitabil

Cazul șocant a avut loc luni, la o clinică privată din Baia Mare. La scurt timp după ce a fost solicitat, echipajul a ajuns la fața locului, unde bărbatul care abia ajunsese a căzut de pe picioare, pur și simplu. Cel mai probabil acesta nu s-a simțit bine și a fost adus la clinica privată de un membru al familiei sale, însă când a ajuns acolo a fost, deja, târziu. „A fost vorba despre un stop cardiac neresuscitabil. S-au făcut manevre de resuscitare, dar fără rezultat, din păcate”, a spus Oana Gonczi, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

# Moarte suspectă?

Dacă este vorba despre o moarte suspectă, polițiștii fac verificări. Deocamdată se așteaptă rezultatul necropsiei. “Polițiștii desfășoară verificări de fiecare dată când sunt sesizați cu privire la o moarte suspectă. După ce se vor stabili cauzele decesului, în urma necropsiei, vor fi propuse măsuri în consecință” a precizat Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

UPDATE:

Medicul cardiolog care era la clinică a precizat pentru Axanews.ro că era de serviciu la cabinetul privat de la clinica respectivă, iar bărbatul care a ajuns acolo a căzut în fața ușii, pe treptele clinicii. „Eram în cabinet, aveam consultații, când m-a chemat secretara. L-am târât cu greu până în hol. Am început manevrele de resuscitare, cât am putut. S-a sunat la 112, s-a făcut masaj cardiac extern, ventilație, era o doamnă care credeam că e aparținătoare, dar nu era, după care  i-a făcut asistenta mea, după care am cerut defribilatorul. Dar a ajuns între timp echipajul SMURD. Pacientul și-a reluat ritmul cardiac dupa 30 de minute și a fost transportat la spital. A repetat stopul cardiac și a decedat, din câte am înțeles, la UPU”, a declarat el. Medicul a mai explicat că a făcut tot posibilul pentru a-l salva pe băbatul de 62 de ani. „Nu era la mine în cabinet, dar a căzut un om, iar eu am ieșit, datorită deontologiei profesionale. Am făcut tot ce s-a putut. În primul rând, primele cinci minute se face masaj cardiac. Apoi, era vorba de o asistolie, nu era o defibrilație ventriculară, pentru care se dă șoc electric. Defibrilatorul dă șoc electric. Dar astea sunt detalii profesionale”, a spus medicul.

Angela SABĂU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here