SE FURĂ PĂDURILE – Transportat ilegal de lemn, interceptat în Sălsig

353

Marţi după-amiază, la ora 18.00, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Fărcaşa au fost sesizaţi cu privire la un transport ilegal de material lemnos. Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă pe DJ 108A, pe raza localităţii Sălsig, şi au oprit pentru verificări o autoutilitară ce transporta lemn.

La volan a fost identificat un tânăr de 25 de ani, domiciliat în comuna Ileanda, judeţul Sălaj. “Întrucât acesta nu a putut prezenta avizul de însoţire pentru lemnul transportat, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Amenda aplicată a fost în valoare de 10.000 de lei, iar lemnul transportat, aproape cinci metri cubi, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Ulmeni”, a precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Poliţiştii maramureşeni desfăşoară constant activităţile pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos, iar în perioada următoare vor intensifica acţiunile, atât pe drumurile publice, cât şi în pieţe şi locuri de comercializare a pomilor de Crăciun.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here