SE CRED ŞOFERI! – Unii tineri maramureşeni cred că permisul este opţional. Fără drept pe şosele, ba cu alcool la bord, ba cu maşini furate

872

A devenit un fenomen pentru unii tineri maramureşeni să sfideze legea, urcându-se la volan, cu toate că nu deţin permis de conducere! Unii “dublează” infracţiunea deja săvârşită, făcând încă “o nefăcută”. Iată două cazuri recente! Un băimărean a fost prins la volan după ce a furat o maşină, în timp ce un minor din Borşa a fost oprit în trafic la volan, după ce a şi consumat alcool.

Fără permis, prins în flagrant conducând o maşină

Un tânăr din Baia Mare a considerat că la adăpostul nopţii se poate plimba cu un autoturism sustras şi fără a deţine permis de conducere. Plimbarea îl va costa pentru că poliţiştii l-au depistat în jurul orei 01.00, pe raza oraşului Baia Sprie.
“Primele verificări efectuate au relevat că tânărul, de 20 de ani, nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, poliţiştii au constatat că autoturismul la volanul căruia acesta se afla aparţine unei societăţi comerciale al cărei proprietar nu i l-a încredinţat pentru a-l folosi. Maşina a fost ridicată de poliţişti şi predată proprietarului, iar tânărul s-a ales cu dosar penal şi este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi conducere fără permis”, a explicat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Şi fără permis, şi minor, şi cu alcool la bord…

Un maramureşean a ajuns în atenţia poliţiştilor din judeţul vecin, Bistriţa-Năsăud, după ce a condus fără permis. Mai mult decât atât, minorul, originar din oraşul Borşa, s-a urcat la volan şi cu “alcool la bord”. Din fericire pentru el, concentraţia de alcool a fost sub pragul “dosarului penal” pentru această faptă.
Totul s-a întâmplat în noaptea de duminică spre luni. Poliţiştii Secţiei 4 Rurale Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud, au oprit în trafic un autoturism, pe DJ 172K, în localitatea Braniştea. Mare le-a fost surpriza când au găsit la volan… un minor.
“La volan se afla un tânăr, de 16 ani, din județul Maramureș (n.red. – oraşul Borşa), care conducea autoturismul, fără să dețină permis de conducere. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mică de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud, Crina Maria Sîrb.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here