SE CAUTĂ VOLUNTARI – O nouă ediție a Marșului pentru Viață în Baia Mare

307

Sâmbătă, 23 martie, este programată o nouă ediție a Marșului pentru Viață. Evenimentul se va desfășura, cu sprijinul Patriarhiei Române, în 23 martie, sub motto-ul „Unic din prima secundă”, în aproximativ 500 de orașe și localități din România și Republica Moldova. În București, Marșul pentru Viață va fi organizat de Asociația “Studenți pentru viață”.

“Evenimentul este dedicat susținerii dreptului la viață al copiilor nenăscuți, sprijinirii mamelor aflate în criza de sarcină și protejării familiei întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie în temeiul valorilor morale și spirituale ale poporului nostru.

La Marșul pentru Viață și Familie sunt invitați să participe toți cei care doresc să-și exprime public atașamentul față de valoarea vieții, a maternității și a familiei”, informează reprezentanții Patriarhiei Române.

Municipiul Baia Mare va găzdui pentru al patrulea an consecutiv acest marș, care va purta numele “Calea Pro-Vita. Marșul pentru Viață și Familie”. Conform tradiției, marșul se va desfășura pe traseul: Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” – bulevardul Unirii – bd. București – str. 22 Decembrie – str. Avram Iancu – Piața Păcii – Piața Libertății.

Acțiunea va fi organizată de Asociația “Maramureș pentru Viață și familie” și Asociația Tinerilor Ortodocși ai Catedralei Episcopale Maramureșene (ATOCEM), în colaborare cu Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului.

Pentru buna reușită a marșului, organizatorii evenimentului au nevoie de cât mai mulți voluntari.

“Vino și tu alături de echipa <<Maramureș pentru Viață și Familie>> în organizarea evenimentelor pro-vita din luna martie și a manifestării <<Calea Pro-Vita. Marșul pentru Viață și Familie>>, Baia Mare, ediția a IV-a, 2019.

Pentru înscrieri, te rugăm să ne trimiți un email pe adresa mm.viata.familie@gmail.com, cu datele tale de contact, timpul disponibil de implicare și cu ce anume îți dorești să te implici în acțiunile pro-vita din luna martie”, transmit organizatorii marșului.

# Marșul pentru Viață se organizează și în alte țări

Marșul pentru viaţă din Washington (SUA) s-a desfășurat în data de 18 ianuarie și a adunat sute de mii de oameni, printre care s-au aflat și reprezentanți ai vieții publice și politice.

Cu câteva zile mai devreme, în 13 ianuarie, alte câteva mii de persoane au participat la Marșul pentru viață de la Chicago (SUA), potrivit Eyewitness News.

De asemenea, aproape opt mii de persoane au manifestat la începutul anului și în Paris (Franța) împotriva avortului, informează France Info.

În Germania, Marșul pentru viață va fi organizat la Berlin, în data de 21 septembrie.

Anul trecut, Marșul pentru Viață, intitulat „O lume pentru viață”, s-a desfășurat în 300 de localități din România și Republica Moldova.

Potrivit statisticilor, România ocupă locul a doilea în lume în privința numărului total de avorturi raportat la populația actuală.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here