SE CAUTĂ SOLUŢII! – Şoselele comunale, prioritate în Şişeşti

425

Autorităţile din comuna Şişeşti s-au arătat nemulţumite de faptul că, prin celebrul program PNDL, nu tare au venit bani către administraţia locală. Potrivit primarului Ioan Mircea Tentiş, au sosit 1,7 milioane de lei, în condiţiile în care comune mai mici au primit şi 13 milioane de lei.

“Avem DC 28, DC 28B, pe care trebuie să le reabilităm. Este necesară modernizarea legăturilor Dăneşti – Cetăţele – Şurdeşti, Bontăieni – Cetăţele, dar şi a legăturii Şişeşti – Unguraş, către Dumbrăviţa, unde sunt aproximativ 400 de metri care trebuie reabilitaţi, întrucât legătura rutieră este foarte importantă (n.red. – mulţi locuitori din Şişeşti fac naveta la muncă, în Dumbrăviţa). Acestea constituie priorităţi pentru noi. Aşteptăm acum luna martie, să vedem redistribuirea fondurilor prin PNDL. Sperăm să beneficiem şi noi de fonduri. Alţii îşi fac sediu de primărie din bani, iar noi nu primim pentru reabilitarea şoselelor. Nu este tocmai corectă această împărţire”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Tentiş.

# Bani europeni pentru străzi de interes local
Reţeaua stradală din Şişeşti va beneficia de reabilitări pe unele segmente, în baza unui proiect prin AFIR. “În maximum două luni sperăm să fie gata procedura de licitaţie. Proiectul are o valoare de 1,5 milioane de euro şi cuprinde 8,5 kilometri de străzi de interes local. Vom acoperi astfel comuna, însă aşteptăm să completăm cu legăturile dintre localităţi. Spre exemplu, anul trecut, din bugetul propriu, am reabilitat 15 kilometri de drumuri agricole. Însă, avem un total de 200 kilometri de astfel de drumuri. Îi vom face pas cu pas. Intenţionăm ca pe următorul exerciţiu financiar să depunem un proiect şi pe acest segment”, a completat primarul comunei Şişeşti.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here