SE CAUTĂ DREPTATEA – Ce spune ministrul Sănătăţii despre scandalurile de la Judeţeanul băimărean. Bonus, pe surse din anchete

999

Anchete peste anchete la Spitalul Judeţean Baia Mare. Un bebeluş s-a născut mort la începutul acestei săptămâni. Cazul a zguduit întreaga comunitate, iar oamenii au ajuns să demonizeze sistemul sanitar. Nu ştim dacă pe bună dreptate sau nu, nu putem emite judecăţi de valoare, nefiind specialişti. Cert este că situaţia este îngrijorătoare.

În această speţă, ancheta este în derulare. Conform unor surse abilitate ale ziarului online AxaNews.ro, din sistemul medical, micuţul care a decedat avea o dublă circulară de cordon şi hemoragie intracraniană severă.

În plus, evoluţia sarcinii nu a fost urmărită în Spitalul Judeţean Baia Mare, ci într-un cabinet privat. Practic, sunt necesare şi informaţii din zona de obstretică – ginecologie, nu numai din cea de neonatologie. Practic, neonatologul numai asistă la cezariană. Nu de alta, însă, spun sursele, este posibil ca monitorizarea sarcinii să nu fi respectat regulile de conformitate.

# Infecţia poate veni şi din exteriorul spitalului
În privinţa cazului cu copilul care prezenta o infecţie şi s-a spus că ar fi vorba despre una intraspitalicească, a fost demarată şi aici o anchetă. “S-au recoltat probe şi urmează să se facă o anchetă epidemiologică. Întâi să vedem rezultatele şi apoi să emitem judecăţi de valoare vizavi de ceea ce se întâmplă într-un spital. Nu există spital fără infecţii asociate sistemului medical. Acestea apar din mai multe cauze, însă, la fel, poate veni de la mamă. Aceste cazuri legate de mamă şi copil sunt mai delicate. Pot să înţeleg absolut tot, însă trebuie să vedem rezultatele”, a precizat, pentru AxaNews.ro, Sorina Pintea.

Conform unor informaţii venite din sistemul medical, stafilococul nu ar fi provenit din spital, însă… sunt aşteptate rezultatele. AxaNews.ro respectă deontologia profesională, nu emite judecăţi de valoare, sprijină familiile care întâmpină probleme în raport cu cadrele medicale şi, în general, orice instituţie a statului care are datoria să protejeze cetăţenii, însă adevărul este cel care trebuie să primeze. Aşadar, aşteptăm cu interes rezultatele în cazurile care au făcut înconjorul Internetului.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here