SE APROPIE TERMENUL – Ministrul Cuc a promis că documentația pentru Autostrada Nordului (Satu Mare – Baia Mare – Suceava) va fi gata până în 15 august. Așa va fi?

435

Subiectul autostrăzilor din România este unul dintre cele mai des dezbătute de cetățeni. În ultimii ani, bulgarii, albanezii sau chiar kosovarii ne-au dat, efectiv, lecții.

Numărul kilometrilor de autostradă din țara noastră sunt atât de mulți în unele regiuni grografice, că lipsesc cu desăvârșire, fapt care a dat naștere celebrului protest al lui Ștefan Mandachi, investitorul sucevean, cel cu 15 minute de liniște.

# Termenele lui Cuc
Însă, tot în ultimii ani, s-a vorbit despre două proiecte care vizează Maramureșului, Autostrada Nordului și drumul expres Baia Mare – Petea, cel care ar urma să lege rețeaua noastră rutieră săracă de M3-ul maghiar. În urmă cu câteva săptămâni, ministrul Transportului, Răzvan Cuc, a promis, în cadrul unei vizite în Bistrița, că Autostrada Nordului (Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava) se va face, fiind numai o chestiune de timp până când va prinde contur. Ba chiar a avansat termene.

„Anunţasem iniţial că undeva în luna septembrie vom lansa documentaţia pentru Autostrada Nordului. Acum (…), până pe 15 august lansăm documentaţia pentru Autostrada Nordului. Aşa am promis, aşa vom face”, a declarat Răzvan Cuc, în Bistriţa.

Declarația din iulie vine după cea din luna mai, atunci când Răzvan Cuc a precizat anunţa că procedura pentru proiectul “Autostrada Nordului”, respectiv Drumul Expres “Petea – Satu Mare – Baia Mare” vor fi gata anul acesta, documentaţia pentru reactualizarea studiului de fezabilitate fiind deja în pregătire.

# Maramureșenii, circumspecți: „Vrem fapte, nu vorbe!”
Cum termenul de 15 august se apropie cu pași repezi, maramureșenii cred că este numai o promisiune.

“Am ajuns la concluzia că se va face autostradă în Maramureș, atunci când îmi voi vedea eu ceafa. Nu mai cred în povești și discuții. Când vom avea ceva concret, atunci voi putea să aplaud politicienii din țară, să afirm că da, au făcut, în sfârșit, ceva în această privință și pentru noi, cei din nordul țării”, a spus Mihai.

“S-a tot vorbit despre chestia asta și tot nu s-a întâmplat nimic. Cred că și faza asta este exact ca și aia din Oltenia, parcă, unde au făcut recepție, au tăiat panglici și a doua zi și-au luat jucăriile și duși au fost. Se apropie perioada alegerilor, normal că promit”, a fost de părere și Raluca.

“Ne-am săturat de vorbe, vrem să vedem și fapte. Înțeleg că nu e ușor să faci o autostradă, că nu e ca și cum ți-ai vărui casa, însă de atâția ani, numai vorbărie goală a fost, nu am văzut un anunț oficial. Eu cred că va mai curge multă apă pe Săsar până vom vedea autostradă pe la noi”, a spus și Luca.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here