SE ANUNȚĂ PROTESTE – Asigurările RCA ar putea crește și de cinci ori

186

Vești nu tocmai bune se anunță pentru toamna acestui an dacă se modifică din nou legislația RCA. Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) anunță că tarifele asigurărilor RCA vor crește de peste cinci ori, iar transportatorii rutieri vor demara din nou proteste naționale. Totul dacă factorii de decizie centrali modifică legislația actuală privind polițele de asigurare obligatorii.

“Comisia Europeană, la cererea companiilor de asigurări, susține că normele naționale actuale din România privind asigurarea RCA contravin Directivei Solvabilitate II, fapt semnalat printr-o scrisoare trimisă autorităților române în luna iulie 2018, fără a fi pusă la dispoziția tuturor părților interesate deși a fost solicitată în repetate rânduri. În aceste condiții, UNTRR a inițiat o acțiune juridică la Curtea Europeană de Justiție împotriva Comisiei Europene, după ce instituția europeană a refuzat să desecretizeze scrisoarea transmisă autorităților române, deși modificarea legislației RCA are un impact financiar uriaș pentru posesorii celor opt milioane de vehicule înmatriculate în România”, precizează UNTRR.

Sindicatele din transporturi se opun ferm modificării Legii 132/2017 și Normei 20/2017 în sensul eliminării tarifului de referință cât și a limitei de 25% a cheltuielilor administrative și de vânzare ale poliței de asigurare, incluse în tariful de primă.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here