SCHIMBĂRI NECESARE – Asistenți medicali prea puțini în spitalele din Maramureș

382

Numărul asistenților medicali din spitale, conform normativelor, este prea mic în țara noastră, comparativ cu țările europene. Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și a Asistenților Medicali (OAMGMAM) din Maramureș susține că multe spitale au angajați minimum  de asistenți medicali pe care îl permite legea, pentru a face economii cu salariile.

Dar de pierdut au în primul rând pacienții. “În țară, normativul de personal este mai mic, prin lege, față de străinătate. În multe unități spitalicești, personalul este la minimum normativ, din cauza banilor și a salariilor. Pentru că există un minim și un maxim de personal. Pentru o calitate a îngrijirilor trebuie intervenit la normativul de personal. Noi avem discuții cu asistenții noștri medicali din spitale și unii spun că au fost singuri pe noapte, la 30 de pacienți, dintre care 10 erau imobilizați și sunau încontinuu. Așa nu poți să oferi servicii de calitate.

Mai sunt secțiile de chirurgie unde mare parte din pacienți sunt dependenți. Aici este primul lucru unde ar trebui să se intervină. Dar mai trebuie o disciplină în muncă la toate nivelurile”, a declarat Viorica Totorean, președintele OAMGMAM Maramureș..

Cristina LUP

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here