SCHIMBĂRI MAJORE – Botiza se reinventează, investiție cu investiție (VIDEO)

355

Autoritățile din Botiza nu mai concep să aibă vreun an fără o mare investiție în curs. Le merge așa de ani buni și anul acesta, în 2019, se întrevăd schimbări majore.

„Suntem obișnuiți cu șantiere mari în fiecare an, o ținem așa din 2012. Un lucru bun pentru comunitate. Acum avem două șantiere mari, al treilea e pe punctul de a fi pornit, pregătim licitația. Avem în lucru asfaltarea străzilor, primul strat de asfalt a fost deja turnat pe 80% din străzi, e vorba de 7,4 kilometri. Micile străduțe necadastrate au fost puse și ele în valoare. Se finalizează până în septembirie, cu poduri, rigole, strat de uzură.

Al doilea șantier este îndiguirea râurilor Botiza și Sasu, este o continuare a unor lucrări mai vechi, mai urmează Valea Sasului, proiectul a fost bugetat și sperăm să fie finalizat. Constructorul are însă multe lucrări și cam întârzie. Dar se va face.

Un ultim proiect pe care vi-l spun este sediul de primărie, în licitație. Primăria va fi în centrul localității, unde este dispensarul uman, va fi o extindere și mansardare. Dispensar la parter, primărie la etaj, sală de ședințe în mansardă, plus un turn pentru recreerea angajaților. Ba mai avem în lucru un pod prin PNDL”, spune primarul Florea Poienar.

# Botiza a schimbat major imaginea
„Lucrurile merg foarte bine, dar mai avem destule de făcut. De lucru mai este pe 20 de ani. Mai e de lucru în partea de jos a localității, facem 500 de metri de trotuare și rigole, face parte din proiectul cu centrul tradițional rural. O facem din buget local. Facem centru pe bucăți, fără mari finanțări. Dar îl facem”, încheie primarul.

Botiza a schimbat major imaginea, după modificarea centrului, cu acea înfățișare de sărbătoare, iar acum se lucrează la infrastructura care trebuie să ajungă la fiecare locuință din comună. Singura nemulțumire la nivel administrativ, la Botiza, este acel drum spre Groșii Țibleșului, care deși practic, plăcut și aducător de turiști, a fost făcut cam în fugă și creează probleme serioase, se cer intervenții la drum după fiecare perioadă de vreme rea sau chiar după fiecare iarnă.

Alexandru RUJA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here