SCANDALUL IZOLATOARELOR – Beneficiarii de la Sighet, mutați din fosta secție în două centre din oraș

100

Toți beneficiarii Centrului de Recuperare și Reabilitare a Centrului pentru Persoane cu Handicap (CRRPH) Sighetu Marmației au fost mutați din fosta secție a Spitalului Municipal Sighetu Marmației. Ei au fost relocați către alte centre din subordinea Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Maramureș.

“Mutarea s-a făcut imediat după incident, până vinerea trecută la amiază. Inițial s-a luat în calcul mutarea la Vișeu, însă, în cele din urmă, s-a dispus relocarea lor în două centre din Sighetu Marmației. Alte zece persoane aflate în centre din Sighet au fost mutate, anterior, într-un centru din Baia Mare. În continuare, așteptăm finalizarea raportului comisiei de cercetare administrativă, care trebuie să fie gata în termen de 15 zile de la începutul cercetărilor. Acest raport va trebui să propună măsuri de remediere a deficiențelor”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Adrian Mândru, purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureș.

Să mai spunem că reprezentanții instituției spun că cei de la Centrul de Resurse Juridice (cei care au semnalat problemele de la Sighet) au fost la fosta secție a spitalului unde se aflau beneficiarii respectivi și că ar fi discutat cu ei. Aceștia au arătat că speră ca DGASPC Maramureș să remedieze toate deficiențele din municipiul Sighetu Marmației.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here