SCANDALUL DE LA BISERICA DIN SIGHET – Poziția Episcopiei Maramureșului și Sătmarului

1006

Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului a reacționat oficial în urma scandalului produs la Biserica Ortodoxă “Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmaţiei, duminică, 4 noiembrie. Enoriașii nu au permis instalarea noului preot, numit de Episcopie în locul preotului Vasile Petrovai, care s-a pensionat. Sighetenii vor ca locul lui Vasile Petrovai să fie luat de fiul acestuia, Cosmin Petrovai.

Urmare a situației create la Parohia Ortodoxă Română Sighet VII, Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului face următoarele precizări:

“Începând cu data de 1 octombrie 2018, fostul paroh, Pr. Vasile Petrovai a încetat raporturile de muncă cu Eparhia noastră, îndeplinind condițiile de pensionare, conform deciziei cu nr. 4637/28.09.2018;
Tot cu aceeași dată postul de preot paroh a fost declarat vacant și scos la concurs, stabilindu-se data de concurs pentru ziua de 23 octombrie 2018;
În urma concursului desfășurat la Centru Eparhial, a fost declarat admis Pr. Dan Sidău de la Parohia Orotodoxă Glod, Protopopiatul Sighet, urmând a fi instalat ca preot paroh în ziua de Duminică, 04 noiembrie 2018;
Întrucât decizia de instalare a fost pusă în aplicare în condiții nepotrivite din punct de vedere liturgic, din cauza scandalului pus la cale de fostul preot Vasile Petrovai, s-a hotărât ca să fie chemați la Centrul Eparhial preoții slujitori, în vederea găsirii unei soluții pentru detensionarea situației create.

Episcopia Maramureşului şi Sătmarului îndeamnă credincioşii care aparţin acestei parohii la rugăciune şi conlucrare pentru ducerea la bun sfârşit a lucrărilor la biserica în construcţie, care este într-o stare de degradare îngrijorătoare. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

Marius CÎMPIAN

citește și

ACTUALIZARE 2 – NUMIRE CU SCANDAL – Scandal la o biserică din Sighet. Enoriaşii nu vor parohul impus de Episcopie (GALERIE FOTO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here