SCANDAL – Se ascute conflictul între Liviu Marian Pop și Adrian Todoran

388

Campania electorală nu a început (oficial!) dar săbiile au fost scoase din teacă. Unii și le mai ascut, alții au început deja să le folosească. „Să curgă sânge!”, se aude pe la partide. În Maramureș deja se văd primele picături…

Adrian Todoran critică de mai multă vreme acțiunile principalului partid de la guvernare. E normal, acum PMP-ul lui Todoran e în opoziție (la centru) și la putere (în Maramureș). E încă un exemplu despre cât de multe și încurcate sunt căile politicii. E normal ca un deputat PMP să nu critice puterea locală (din care face parte), lansând săgeți înspre cei de la București.

Replica a venit, însă, de la cineva din Maramureș care s-ar vrea iar „pe cai mari” prin guvern. Liviu Marian Pop a sărit la gâtul lui Todoran, aducându-i aminte (și) de laptele supt de la țâța mamei lui, de corigența din vremea când Pop îi era profesor (nu specifică dacă e vorba de materia predată de fostul ministru al Educației), de greutățile pe care le întâmpină deputatul atunci când are de scris un text, de afacerile din tinerețe, de incompetența pe care a dovedit-o pe vremea când era director de instituție deconcentrată etc., etc..

A venit rândul lui Adrian Todoran. „Liviu Marian Pop, ministrul genunche, profesorul agramat ce-și învață elevii că 12 e mai mare ca 16, a devenit mai nou extrem de preocupat de evoluția mea în viață. PLM doar atâta poți? Chiar aveam așteptări…,dar fii atent la ce urmează!”, anunța deputatul PMP pe Facebook. Și a urmat un clip ce cuprinde doar o parte din gafele ministrului „genunche”, după cum i s-a spus până să apară cuvântul plancardă. „Conform DEX”, după cum susținea Liviu Marian Pop.

Erau inserate și intervenții ale lui Cristian Tudor Popescu, care spunea despre Liviu Marian Pop că violează limba română de fiecare dată când deschide gura. Videoclipul nu mai e acum pe Facebook dar probabil e pus la păstrare, pentru când va fi nevoie iar de el.

# Puneți mâna pe arme, politicieni!
În politica maramureșeană e, acum, liniște dar e liniștea de dinaintea furtunii. Se fac deja pariuri despre ce va urma. Vor fi atacuri în masă, partid contra partid sau se vor da bătălii individuale? Dacă vor fi răfuieli personale, cum se vor forma perechile combatante? Se va folosi doar „materialul clientului” în luptă, adică bâlbele și gafele făcute în declarații de presă și activitate politică?

Vor fi folosite și informații despre învârtelile politicienilor despre care lumea de rând nici măcar nu bănuiește că ar putea fi făcute? Nu ar fi de mirare să aflăm că sunt și în Maramureș mame care le-au dăruit copiilor lor, politicieni, mașini de (cel puțin) o sută de mii de euro sau mătuși Tamara care au stins lumina și au oprit apa ca să pună ban pe ban și să adune geamantane cu euro albi pentru zilele negre ale nepoților lor iubiți.

Trebuie să ne pregătim fotoliile, să luăm semințe și să căscăm ochii și urechile la spectacolul ce va urma. Căci va fi spectacol, e clar! Apoi politicienii își vor pansa rănile, vor râde de cei care au căzut din căruță și merg pe jos până la următoarele alegeri și vor scuipa (iar) pe electorat, de care au nevoie doar când e vorba de venit la urne.

Ioan BUDA ȚEȚU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here