SCANDAL ÎNTR-UN CLUB BĂIMĂREAN – Polițiști amenințați cu moartea

1215

Structurile operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş desfăşoară zilnic activităţi specifice având scopul de a apăra drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanelor, proprietatea privată şi publică şi iau măsuri ferme împotriva tuturor celor care comit fapte contravenţionale sau penale.

Șeful Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș, Liviu Constantin Grozavu, ține să precizeze, cu privire la incidentul din data de 02 decembrie a.c., că „poliţiştii au acţionat în conformitate cu prevederile legale, în limitele competenţelor şi într-o manieră obiectivă, cu respectarea şi protejarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor„.

„Astfel, după ce la ora 02.20 au fost sesizaţi prin SNUAU 112 că o persoană a fost agresată într-un local public situat pe bulevardul Independenţei din municipiul Baia Mare, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au intervenit de urgenţă, alături de luptătorii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Maramureş, pentru aplanarea stării conflictuale. Întrucât băimăreanul de 38 de ani se manifesta agresiv, a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Baia Mare. Conform art. 9 din HG 991din 25 august 2005 pentru aprobarea Codului de etică şi deontologie al poliţistului, poliţistul execută acţiuni în forţă ca măsură excepţională, în strictă conformitate cu prevederile legale şi numai în situaţii de absolută necesitate iar acţiunile în forţă desfăşurate de poliţişti trebuie subordonate principiilor necesităţii, gradualităţii şi proporţionalităţii„, susține IPJ Maramureș.

IPJ Maramureș face public faptul că pe numele agresorului poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi întrucât i-a ameninţat pe poliţişti cu moartea şi cu acte de violenţă este cercetat şi pentru comiterea infracţiunii de ultraj. Cazul a fost analizat cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, care  a dispus continuarea cercetărilor în stare de libertate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse măsuri legale.

„Referitor la faptul că incidentul nu a fost mediatizat, vă comunicăm că prin intermediul buletinelor de presă şi al comunicatelor întocmite de Biroul Relaţii Publice se transmit date despre evenimente operative aflate în competenţa legală de soluţionare a I.P.J. Maramureş şi în referire la acţiuni, respectiv rezultatele acestora. În cazul constatării unor infracţiuni a căror competenţă de cercetare penală revine, conform legii, procurorilor, furnizarea în spaţiul public a oricăror informaţii referitoare la faptele şi persoanele care fac obiectul cercetării, se face cu acordul acestora.

Aşa cum am precizat şi cu alte ocazii, îi asigurăm pe toţi cetăţenii judeţului Maramureş că vom răspunde prompt la toate sesizările lor, astfel încât activitatea poliţiştilor maramureşeni să fie reflectată/percepută în mod obiectiv„, completează Liviu Constantin Grozavu.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here