SCANDAL ÎN PRELUNGIRI – Timișoara Saracens a reclamat CSM Știința la Comisia de Disciplină a Federației Române de Rugby

337

Scandalul produs în timpul partidei CSM Știința – Timișoara Saracens (28-24), din etapa a patra a SuperLigii de rugby, este departe de a se fi încheiat. Bănățenii contestă suspendarea de opt etape primită de jucătorul Vasile Rus, din partea Comisie de Disciplină și Fair-Play a Federației Române de Rugby.

În repriza a doua a jocului respectiv, Ratu Taniela Rawaka Maravunawasawasa (CSM Știința) l-a lovit cu pumnii pe Vasile Rus (Timișoara Saracens) și a primit cartonașul roșu. Băimăreanul susține că a comis actul de indisciplină, după ce a fost făcut „maimuță neagră” de jucătorul bănățean.

Clubul Timișoara Saracens consideră că nu există probe pentru ca Vasile Rus să fie sancționat și a contestat decizia.

„Susținem cu fermitate faptul că jucătorul Vasile Rus nu este o persoană care să profereze jigniri de natură rasistă, fiind coleg cu jucători de culoare de-a lungul celor nouă ani de când este membru al echipei Timișoara Saracens. Jucătorul Vasile Rus nu a avut niciodată vreo altercație verbală sau de altă natură, pe teren, ori în afara lui, cu vreun jucător sau persoană de culoare, pe motive rasiale, astfel încât suntem împotriva oricărei forme de discreditare fără fond sau probe a jucătorului nostru și suntem convinși că jucătorul nostru nu a adresat jigniri cu caracter rasist jucătorului Ratu Taniela Maravunawasawasa, aceste declarații nefiind susținute de nici un fel de probe audio sau video.

Contrar celor insinuate în mediul online, jucătorul nostru nu are cazier disciplinar care să releve abuzuri fizice ori verbale la adresa vreunui jucător și nu a mai fost sancționat cu suspendare din anul 2014, sancțiunea aplicată la vremea respectivă nefiind legată de comiterea vreunui antijoc față de un alt jucător sau adversar, în teren sau în afara lui”, precizează reprezentanții clubului Timișoara Saracens, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al echipei.

Acuzații adresate clubului CSM Știința

Timișorenii acuză clubul băimărean că a dezinformat opinia publică în legătură cu evenimentele de la partida CSM Știința – Timișoara Saracens și, în acest sens, a înaintat o sezizare către Comisia de disciplină și Fair-Play a Federației Române de Rugby.

„Considerăm acțiunile de discreditare a jucătorului Vasile Rus, inițiate de clubul CSM Știința Baia Mare pe pagina oficială de Facebook după partida amintită, ca fiind acțiuni ce contravin regulamentului de conduită, căruia toți cei ce activăm în rugby trebuie să ne supunem. Pentru acest motiv, în baza regulamentelor în vigoare, am înaintat Comisiei de Citare și Comisiei de Disciplină sesizarea noastră cu privire la activitatea de <<conduită incorectă>> a clubului CSM Știința Baia Mare, unde <<conduita incorectă>> se referă la practicile unei organizații sportive afiliate Federației Române de Rugby (FRR) sau ale unei persoane din interiorul respectivei organizații, așa cum sunt definite în Regulamentul Disciplinar și de Conduită al FRR și de Regulamentului Disciplinar al World Rugby”, se mai spune în comunicatul clubului Timișoara Saracens.

„Conduita incorectă este reprezentată de orice comportament, purtare, declarație și/sau practica, din interiorul sau din afara incintei de joc, în timpul, în legatura cu un meci, sau în alt mod, care este nesportiva și/sau incorecta și/sau jignitoare și/sau obraznica și/sau indisciplinata și/sau care discrediteaza sau care are potențialul de a discredita jocul de rugby și/sau oricare dintre organismele sale constitutive, FRR și/sau personalul acestora sau partenerii lor comerciali și/sau oficialii jocului și/sau personalul judiciar”, precizează Regulamentul Disciplinar al World Rugby.

Clubul timișorean a contestat și suspendarea de trei etape primită de Taniela Maravunawasawasa (CSM Știința), pe care o consideră prea mică.

Marius CÎMPIAN

Citeste și

RASISM SANCȚIONAT – Vasile Rus (Timișoara Saracens) a fost suspendat opt meciuri. Maravunawasawasa (CSM Știința) a fost pedepsit și el

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here