SCĂDERI SALARII – Posibile proteste Sanitas în Maramureș

2655

Scăderea veniturilor ca urmare a aplicării O.U.G. nr. 114/2018 va face ca în perioada următoare să asistăm la proteste in sănătate la nivel național, inclusiv în Maramureș. Liderul SANITAS Maramureș, Mircea Ciocan, a confirmat că sunt posibile acțiuni de protest la nivel de județ în perioada următoare, „când vvor încerca să taie din salarii”.

De altfel Sanitas a anunțat că sunt numeroase motivele pentru care angajații din sănătate manifestă deja multă nemulțumire, mai ales că toate solictările Sanitas de a purta discuții cu autoritățile centrale s-au lovit de refuz. Cu cei de la Ministerul Finantelor se dorea organizarea de întâlniri care să aibă ca scop analiza consecinţelor asupra veniturilor salariaţilor din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială în urma aplicării O.U.G. nr. 114/2018.

„Ţinând cont de faptul că organizaţiile de bază Sanitas, membre ale Federaţiei noastre, ne transmit o stare de nemulţumire generală a membrilor noştri şi cer elaborarea unui calendar de acţiuni de protest în cel mai scurt timp, Federaţia SANITAS din România, în calitate de entitate sindicală reprezentativă la nivelul sistemului sanitar și al celui de asistență socială, cu peste 100.000 de membri reprezentând aproximativ 50% din personalul care activează în domeniile anterior arătate, motivat de răspunderea pe care o are față de membrii săi, a solicitat, în mod imperativ, Guvernului României, organizarea unei întâlniri urgente în cadrul căreia reprezentanții ambelor părți să identifice soluţii pentru ca salariaţii să nu piardă drepturi deja obţinute, iar aplicarea etapizată a Legii nr. 153/2017 să îşi poată urma cursul firesc„, anunta SANITAS.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here