SATULUNG – Modernizarea comunei nu mai este doar un proiect

196

De-a lungul ultimilor patru ani, comuna Satulung cunoaște o perioadă de dezvoltare pe toate planurile. Primăria a atras fonduri externe în realizarea proiectelor îndrăznețe ce au avut loc sau sunt în desfășurare pe raza comunei.

În localitățile Finteușu Mic și  Satulung au fost modernizați 7 km de drum de interes local prin programul AFIR de accesare a fondurilor europene. Alți 11 km de drum au fost modernizați la nivelul comunei, inclusiv Arieșu de Pădure, prin programul PNDL de finanțare guvernamentală.

Administrația locală și-a arătat interesul și pentru instituțiile de cultură prin modernizarea căminelor culturale din Fersig, Hideaga și Mogoșești. De asemenea, primăria a construit două cămine culturale noi cu totate dotările necesare la Finteușu Mic și Arieșu de Pădure cu fonduri provenite din bugetul local și de la Consiliul Județean.

În prezent se lucrează la construirea și dotarea grădiniței cu program prelungit din Satulung. De asemenea este în curs de lucru construirea unei săli de sport ce va avea o tribună cu o capacitate de 180 de locuri. În curs de implementare sunt și proiecte de extindere a rețelelor de apa, gaz, canalizare și electricitate. Prin acestea se dorește crearea unor condiții bune de locuit și pentru categoriile defavorizate ale localnicilor. S-a depus de asemenea cererea de finanțare pentru modernizarea iluminatului public prin achiziția corpurilor de iluminat cu leduri. Acest demers are scopul de a reduce consumul de energie electrică la nivelul comunei. În prezent se face studiul de fezabilitate în vederea realizării proiectului pentru realizarea rețelei de alimentare cu apă a loclalităților Arieșu de Padure, Finteușu Mic și Fersig.

” Am atras 3.911.411 euro prin programul AFIR de finanțare europeană. În afară de asta am beneficiat de 3.275.504 euro prin PNDL și 553.720 euro de la Consiliul Județean”, a declaratBujorel Vasile Mureșan, primarul comunei Satulung.

Mircea Militar

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here