SĂTUI DE CLUJ – Tot mai mulţi investitori în imobiliare ajung în Baia Mare

848

Specialiştii în imobiliare din municipiul reşedinţă de judeţ spun că piaţa de profil din oraş a început să se schimbe în ultima perioadă, oamenii cu bani fiind dornici să investească. Zoia Bozău, specialist în imobiliare, a declarat, pentru AxaNews.ro, că „au început dezvoltatorii imobiliari să vină în Baia Mare. Asta pentru că Clujul merge la sufocare. În Cluj apartamentele se dau în chirie, preţurile au scăzut puţin şi e şi normal, dacă este ofertă, preţurile scad”.

„Firmele mari au sateliţi în oraşele din apropierea Clujului, în cazul nostru. Apoi, sunt mulţi din Baia Mare care au investit într-un apartament în Cluj ca să îl dea în chirie. Doar că este foarte greu ca tu, din Baia Mare, să urmăreşti ce se întâmplă în Cluj cu apartamentul tău, pentru că nu toţi chiriaşii sunt serioşi. Şi atunci se reorientează, vin în Baia Mare, unde e şi mai ieftin. Decât să dea în Cluj un apartament de 100.000 euro în chirie pentru 500 euro pe lună, mai bine de 100.000 euro cumpără în Baia Mare două apartamente şi scoate tot 500 de euro pe lună.  Plus că e mai uşor de urmărit.

În ultima vreme lumea a venit să vadă oferte, se caută terenuri pentru a construi apartamente, care apoi să fie cumpărate. Este un pas important, zic eu, pentru Baia Mare. Sunt din ce în ce mai mulţi dezvoltatori imobiliari interesaţi, or asta înseamnă că banii nu mai sunt ţinuţi în bancă, ci investiţi”, a spus Zoia Bozău, pentru AxaNews.ro.

Posibile creşteri ale preţurilor

Ce înseamnă toate acestea? Specialiştii în domeniul imobiliarelor spun că în perioada următoare am putea asista la o uşoară creştere a preţurilor la terenuri, în special, dar şi la apartamente.

„Vor creşte preţurile uşor, dar va fi pe piaţă ofertă mai mare. Piaţa se va regla la un moment dat. Va exista acel echilibru între cerere şi ofertă. Eu spun că preţurile nu vor urca cu mai mult de 5%, poate până în 10% la terenuri”, a concluzionat Bozău.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here