ACTUALIZARE – SĂTUI DE BĂTAIA DE JOC – Angajaţii Electrica Baia Mare, “cu jalba-n proţap” la Regională

6346

Ca-n multe sectoare de activitate din România, şefii îşi aprobă majorări salariale, în timp ce muncitorii simpli se luptă să supravieţuiească de la o lună la alta. Acest lucru se întâmplă şi în sectorul energetic, unde angajaţilor Electrica le-a ajuns cuţitul la os. Oamenii spun că “aşa nu se mai poate”, motiv pentru care sunt decişi să ceară socoteală conducerii regionale de la Cluj pentru nedreptăţile la care sunt supuşi.

Marţi, 12 iunie, sunt aşteptaţi aproximativ 500 angajaţi Electrica din toată regiunea de Nord-Vest, respectiv Maramureş, Satu Mare, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Sălaj şi Bihor. Oamenii doresc să îşi spună ofurile în faţa Regionalei, începând cu ora 17.00. Potrivit surselor noastre, peste 120-130 vor pleca din Maramureş.

# Lefuri “în stagnare” la angajaţi, însă mai mari pentru şefi
Nemulţumirile sunt numeroase, iar ele s-au tot acumulat. Până acum, cei de la Cluj nu le-au dat ascultare, reclamă oamenii. Aceştia spun că s-au făcut restructurări din rândul celor care muncesc efectiv în teren, iar la nivelul manageriatului nu s-a făcut nicio economie. “S-au făcut reduceri din rândul celor care duc greu, iar la nivel managerial nu doar că nu s-a redus nimic, ci dimpotrivă, au mai adăugat posturi. În plus, în contractul colectiv de muncă, semnat în 2017, s-a spus că nu se vor face majorări salariale. Cu toate acestea, la nivelul posturilor din manageriat, salariile au crescut cu 40%”, a reclamat, pentru Glasul Maramureşului şi AxaNews.ro, un anagajat maramureşean cu experienţă din sistem.

# Sistemul energetic, în pericol din cauza dotărilor precare
Însă, nu vorbim numai despre acest aspect. “Avem dotări precare. Unele elemente de echipament sunt foarte vechi sau inexistente, pe alocuri. Lipsa acestor dotări moderne pun, efectiv, în pericol sistemul energetic. În plus, sindicatul care ar trebui să ne reprezinte “a bătut palma” cu angajatorii. Nu numai că nu ne mai susţin activităţile, ci ne-au lăsat baltă şi au încercat să ne determine să nu protestăm la Cluj. Nu cred că este normal ca unii oameni să muncească pentru un salariu minim pe economie. Mulţi fac şi ore suplimentare sâmbătă şi duminică, iar banii sunt puţini. În plus, adeseori suntem nevoiţi să mergem la intervenţii, avarii cauzate de furtună şi aşa mai departe, iar salariile tot mici sunt. Pentru 2.000 de lei, în loc de 176 ore, se muncesc 200 într-o lună. Pe vremuri, erau doi pe tură, acum, după atâţia ani, sunt tot doi angajaţi pe tură, în condiţiile în care numărul de instalaţii s-a dublat. Este revoltător. Condiţiile de lucru în care ne desfăşurăm activitatea sunt anormale”, a precizat un angajat Electrica Baia Mare.

# 14 noi directori la nivel naţional
Impertinenţa de care au dat dovadă liderii societăţii a fost prezentată, recent, în presa naţională. “Societatea Energetică Electrica SA, cu acţionariat majoritar de stat, s-a întărit în ultimul timp cu 14 directori, mulţi dintre ei personaje interesante, racolate de la concurenţa privată”, a punctat jurnalul.ro. “Dacă Iuliana Andronache, fost director Electrica SA, se poate lăuda cu un salariu anual net de peste un milion de lei, figurile proaspete aduc cu ele averi impresionante: directorul general Cătălin Stancu are zeci de mii de metri pătraţi de terenuri, dar şi venituri la secret, Mihai Darie, actualul director financiar are câteva milioane de lei în conturi, în timp ce Alina Marta Munteanu, directoarea pentru Proiecte Strategice, are afaceri ciudate în Scandinavia”, a mai titrat publicaţia. Tocmai din acest motiv, angajaţii Electrica, cei care duc greul în tot ce înseamnă sistemul energetic, se simt îndreptăţiţi să ia atitudine, considerând activitatea celor din conducere drept una abuzivă.

ACTUALIZARE:

Drept la replică:

În legătură cu articolul „SĂTUI DE BĂTAIA DE JOC – Angajaţii Electrica Baia Mare, <<cu jalba-n proţap>> la Regională”, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord îşi exercită dreptul la replică, prin precizările de mai jos.

În ceea ce privește exprimarea “Societatea Energetică Electrica SA, cu acţionariat majoritar de stat…”, vă informăm că, din anul 2014, an în care Electrica a fost listată la bursele de la Londra și București, capitalul companiei este majoritar privat (statul român fiind acţionar semnificativ).

Precizãm cã în aceastã perioadã, Grupul Electrica trece printr-un proces de transformare la nivel organizațional, care include și un amplu proces de recrutare complet transparent. Pentru funcțiile de director din cadrul Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord procesul de recrutare se află ȋn derulare.

Cu privire la afirmaţia „în contractul colectiv de muncă, semnat în 2017, s-a spus că nu se vor face majorări salariale”, dorim sã precizãm cã în completarea contractului colectiv de muncă semnat la finalul anului 2017, Societatea Energetică Electrica SA informează că a avut toată deschiderea ȋn relaţionarea cu partenerul social, discuţiile desfăşurându-se pe parcursul a circa două luni şi jumătate. Acestea au debutat la data de 28.02.2018, fiind programate iniţial să dureze 30 de zile, şi s-au prelungit până la data de 10.05.2018, în 3 runde distincte de negociere, materializate în nu mai puțin de 15 întâlniri.

Astfel, în data de 15.02.2018, conform acordului încheiat în decembrie cu FNSE Univers, reprezentanții administrației au prezentat reprezentanților FNSE Univers noua metodologie salarială, respectiv noul sistem de management al performanței. Pe parcursul discuțiilor, reprezentanții FNSE Univers au prezentat solicitări suplimentare de modificare a clauzelor agreate în cadrul negocierilor de la finalul anului 2017, solicitări care depășeau cadrul de negociere agreat de părți în cadrul acordului de creștere salarială de la finalul anului 2017. În plus, reprezentanții FNSE Univers au înaintat o listă de revendicări adiționale de a căror rezolvare au condiționat continuarea discuțiilor pentru implementarea noului sistem de salarizare.

Reprezentanții administrației au răspuns preponderent pozitiv acestora, mai ales celor privind creșterile salariale. Astfel, administrația a propus creșteri salariale imediate pentru 85% dintre angajații care se află sub minimul grilei din noua metodologie salarială (suplimentare celor negociate în decembrie 2017). Cu toate acestea, reprezentanții FNSE Univers nu au considerat că răspunsul administrației corespunde așteptărilor lor.

La momentul actual, ne confruntăm cu o situație acumulată pe parcursul ultimilor 10 ani, singurele majorări salariale acordate la nivel global în această perioadă fiind în 2016 (cca 10% impact în venit) și începând cu 1 ianuarie 2018 (4,9% pentru salariații cu salariul brut sub 2500 RON și 3% pentru salariații cu salariul brut între 2500 și 4000 RON – salarii calculate pe baza contribuțiilor aplicabile în anul 2017).

Înțelegem situația dificilă a personalului operativ, dar un decalaj acumulat într-o perioadă de 10 ani nu poate fi recuperat într-un singur an, mai ales într-un mediu reglementat în care fiecare cheltuială care intră în componența tarifului de distribuție este atent verificată de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei. Facem însă toate eforturile pentru a îmbunătăți situația acestor angajați. În acest sens, urmează să implementăm în perioada imediat următoare, spre exemplu, sistemul de plată în acord pentru personalul care execută investiții – eficiența acestora urmând a fi recompensată (se estimează o creștere semnificativă a veniturilor după aplicarea acestui sistem, în condițiile îndeplinirii indicatorilor stabiliți pentru plata în acord).

Dorim să precizăm că, ȋn spiritul transparenței de care a dat dovadă în relația cu reprezentanții mass-media, Electrica a răspuns cu promptitudine tuturor solicitărilor de informații, furnizând nu doar răspunsuri clare şi punctuale, ci transmițând permanent și proactiv informații referitoare la orice subiect care privește SDEE Transilvania Nord.

În aceste condiţii, ne exprimăm dezamăgirea faţă de faptul că Axa News.ro a decis să publice informaţii fără a solicita un punct de vedere din partea Electrica şi fără a verifica informaţiile ȋn prealabil.

Vă reamintim că Societatea Energetică Electrica este o companie listată la bursele de la Londra și București, iar orice informație eronată diseminată în mass-media poate avea un impact financiar negativ asupra companiei.

Cu mulțumiri pentru colaborare,

Biroul de Presă SDEE Transilvania Nord, 12.06.2018

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

1 COMENTARIU

  1. Insfarsit angajati iau masuri pentru a-si cere drepturile ! A trebuit sa moara un om ca sa se trezeasca la realitate sa-si deie seama la ce riscuri sunt supusi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here