SĂRBĂTOARE SUB MUNTELE ŞATRA – Sute de maramureşeni s-au simţit foarte bine la Cupşeni (GALERIE FOTO)

625

Sute de maramureşeni au sărbătorit weekendul trecut, la Cupşeni. Comuna a îmbrăcat straie de sărbătoare, odată cu organizarea festivalului “Tradiții și obiceiuri sub poalele muntelui Șatra”.

A fost distracţie cât a fost ziua de lungă. Aproximativ 700 – 800 de persoane s-au simţit excelent, bucurându-se de spectacolul artistic, dar şi de bunătăţile servite la standuri. “Oameni minunați ai comunei Cupșeni au fost astăzi prezenți la sărbătoarea noastră câmpenească, sub poalele codrului milenar și aproape de Șatra haiducului Pintea, iar lor s-au alăturat și alți prieteni de-ai noștri din întreaga țară și din străinătate. A fost un prilej de bucurie și de reîntâlnire cu oameni dragi și frumoși la suflet. La parada portului popular au putut fi admirate costume viu colorate din Țara Lăpușului, din Țara Codrului, de pe Fisculaș, dar și de pe Maramureșul Voievodal. Dumnezeu ne-a hărăzit o zi frumoasă, cu câțiva stopi meniți să stâmpere căldura de iulie”, a precizat Lucia Butcure, primarul comunei Cupşeni.

# Un frumos regal folcloric
Participanţii s-au putut bucura de un veritabil regal folcloric. “Pe lângă artiști consacrați precum Florentina Si Petre Giurgi, Dani şi Mirela Florea, Ana Maria Gherghel, Antonela și Anton Șofineț, au urcat pe șcenă și tineri extraordinar de talentați și cu mari perspective de viitor, precum: Alexandra Filip, Ana Cătălina Pop, Teodora Martin, Simona Neag, Gabriela Buda, Alexandra Țițoc. Ansambluri și grupuri folclorice promițătoare ne-au încântat azi cu jocuri, cântece și obiceiuri dintre cele mai frumoase. De la mic la mare, toți au îmbrăcat straie de sărbătoare și ne-au arătat ce știu ei mai frumos să facă”, a explicat Butcure.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here