SĂRBĂTOARE ÎN WEEKEND – Fiii satului se întâlnesc în Mireşu Mare

792

Sărbătoare mare în Mireşu Mare, în acest weekend. Duminică, 23 septembrie, între orele 10.00 şi 22.00, primăria comunei organizează a doua ediţie a evenimentului „Întoarcere la obârşii – Întâlnire cu fii satului”, manifestare în spaţiul public la care se preconizează participarea unui număr însemnat de persoane, atât din localitate cât şi din proximitate.

Primarul comunei Mireşu Mare, Ioan Mătieş, a declarat, pentru Glasul Maramureşului, că la eveniment sunt aşteptaţi localnici şi fii ai celor şapte sate care alcătuiesc unitatea administrativ-teritorială, respectiv Mireşu Mare, Iadăra, Remeţi pe Someş, Tulghieş, Lucăceşti, Dăneştii Chioarului şi Stejera. “Este o sărbătoare de suflet pentru noi, pe care o organizăm alături de Consiliul Local, astfel încât dorul de glia strămoşească să ne readucă acasă”, a explicat Ioan Mătieş.

# Program cultural-artistic şi… culinar pentru toate gusturile
Primarul localităţii spune că anul acesta va avea loc cea de-a doua ediţie, iar ea se va desfăşura inclusiv sub egida Centenarului. “Ne aşteptăm la o prezenţă de aproape o mie de oameni. Vom avea un program artistic cu tematică patriotică şi culturală. Vor fi prezenţi sculptori, pictori şi cântăreţi din comună. Totodată, îi vom avea în rândul nostru pe oamenii de cultură din Mireşu Mare şi agenţii economici. Într-un cuvânt, comunitatea va fi unită în jurul acestui eveniment. Vom face şi un dans la şură, ca pe vremuri, vom avea şi muzică live. Printre artişti, se numără Ansamblul “Cununiţa” din Satu Mare, coordonat de fiica satului nostru, Leontina Dorca, Corul din Finteuşu Mare şi Talisman. Totodată, un masterchef va veni împreună cu echipa sa şi va prepara o mie de porţii de mâncare. Sunt aşteptaţi toţi locuitorii comunei sau care sunt fii ai satelor din cadrul comunei, dar şi toţi cei care doresc să participe la sărbătoarea noastră”, a spus Ioan Mătieş.

# Jandarmii vor monitoriza sărbătoarea
Pentru ca această manifestare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, jandarmii maramureşeni vor fi prezenţi în mijlocul cetăţenilor prin misiuni specifice de asigurare a ordinii şi liniştii publice, vor urmări cu precădere soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite. “Jandarmii vor acţiona pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale şi vor menţine o legătură permanentă cu reprezentanţii organizatorilor evenimentului pentru soluţionarea operativă a oricărui incident de natură să tulbure buna desfăşurare a manifestărilor. Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe 112”, a precizat maiorul Vasile Nicolae Radu, purtătorul de cuvânt al IJJ Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here