SĂRBĂTOARE ÎN VADU IZEI – Cadourile pentru copii au dat startul sărbătorilor de iarnă (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

629

Ziua de 5 decembrie aduce, an de an, mare sărbătoare în comuna Vadu Izei. Moş Nicolae trece pe la toţi copiii din aşezarea situată lângă Sighetu Marmaţiei şi le aduce cadouri, fiind, de şapte ani, colaborator al autorităţilor locale.

Bucurie mare în rândul coconilor din Vadu Izei. Cu bujori în obrăjori, aceştia l-au aşteptat, cu sufletul la gură, pe Moş Nicolae, în cadrul unui eveniment devenit deja tradiţie. Cuminţi şi costumaţi în porturi populare sau adecvate sărbătorilor de iarnă, micii localnici ai Vadului au venit în faţa Centrului de Turism din localitate, la ora 16.00.

# Peste 300 de pachete oferite cadou
Primarul comunei Vadu Izei, Petru Vlaşin, a explicat, pentru AxaNews.ro, întreaga manifestare. “Ne aflăm la a şaptea ediţie a sărbătorii organizate de noi începând cu anul 2012. Moş Nicolae vine cu daruri pentru toţi copiii din comună. Avem chiar şi daruri pentru cei mai mari. Anul acesta, au participat patru inspectori şcolari, în frunte cu doamna inspector general adjunct, Camelia Bogdan. Alături de ei, au venit 14 copii din Danemarca. Aceştia au ocazia să vadă cum sunt organizate sărbătorile la noi. Am pregătit cadouri pentru toată lumea, aproximativ 300 ai noştri, la care se adaugă şi oaspeţii din Danemarca. Au fost alături de noi şi copiii din Şugău. Moşul a venit cu şareta, cu sacul plin cu bunătăţi, pentru toată lumea”, a explicat Petru Vlaşin.

# O strânsă colaborare între primărie şi şcoală
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş s-au arătat încântaţi de ceea ce au găsit în Vad. “Mă simt onorată că mă aflu aici şi mă bucur că am răspuns invitaţiei domnului primar Petre Vlaşin, pe care îl apreciez foarte mult pentru ceea ce face pentru comunitate, pentru şcoală în special. Are acţiuni deosebite, susţine şcoala, de şapte ani de când este primar. A făcut foarte multe, este un model, îl apreciez foarte mult. Domnul director se află într-un parteneriat cu domnul primar, ceea ce este foarte bine şi, aşa, merg lucrurile bine, atunci când colaborează foarte bine primăria şi şcoala. Sigur că preţuiesc cadrele didactice de aici, pentru că, prin eforturile pe care le fac zilnic, contribuie la contribuie la pregătirea copiilor noştri şi aduc rezultate. Aici, lucrurile merg foarte bine şi mă bucur că, astăzi, particip la acest eveniment, care are o tradiţie. Anul acesta, am ţinut neaparat să fiu aici”, a detaliat, pentru AxaNews.ro, Camelia Bogdan, inspector general adjunct în cadrul ISJ Maramureş.

# S-au aprins luminile pe pomul de Crăciun!
Conducerea şcolii din Vad spune că evenimentul a devenit deja o tradiţie. Toţi copiii vor să fie părtaşi la momentul în care se aprind luminile pe pomul de Crăciun. “Acţiunea de astăzi are antecedente în anii trecuţi. Am procedat în fiecare an la fel. Copiilor li se dau pachete, cadouri, oferite de autoritatea locală. Iar şcoala participă cu câteva grupuri de colindători, de la mici la mari, coordonaţi de profesorii şi învăţătorii lor. Este momentul la care se aprind luminile de pe pomul de Crăciun din faţa Centrului de Turism. Se dă “undă verde” la sărbătorile de iarnă”, a precizat, pentru AxaNews.ro, Silviu Trifoi, directorul Şcolii Vadu Izei.

Copiii au fost foarte încântaţi de eveniment. “Îmi place foarte mult să vin şi să colind. Am fost cuminte şi sper să îmi aducă daruri multe”, a spus Mihai, un cocon costumat tradiţional. “Aştept să vină Moşul, în fiecare an, cu multă emoţie. Iubesc sărbătorile de iarnă şi colindele pe care le-am învăţat la şcoală şi acasă. E foarte frumos la noi”, a adăugat Izabela.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here