SĂRBĂTOARE – Hram la Mănăstirea Rohiița din satul blestemat de călugări

522

Mii se credincioși au luat parte, în prima zi a lunii octombrie, la hramul cel mic al Mănăstirii Rohiița din satul Boiereni aparținător de orașul Târgu Lăpuș, sat despre care se spune că ar fi fost blestemat de călugări. Cu prilejul sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului, Sfânta Liturghie la mănăstirea mai sus amintită a fost oficiată de Preasfințitul Părinte TIMOTEI Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului. 

La final a fost dată o masă caldă celor câteva mii de credincioşi care au umplut curtea mănăstirii. Au fost prezenți preoţi din satele înconjurătoare şi din judeţele Cluj şi Bistrița-Năsăud, respectiv Bucureşti.

Sfânta Liturghie Arhierească a fost oficiată în Altarul de Vară al mănăstirii. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Preasfinţitul Părinte TIMOTEI Sătmăreanul în faţa credincioşilor veniţi la hramul Mănăstirii Rohiţa din Ţara Lăpuşului.

Vă reamintim că de Boiereni se leagă o serie de legende. Actuala mănăstire din Boiereni a fost ctitorită după 1990 pe locul vechii mănăstiri distruse de generalul Bukow. Autoritățile din Târgu Lăpuș promit că într-un an de zile drumul până la Rohiița va fi asfaltat, astfel încât accesul auto în zonă nu va mai fi o problemă.

FOTO episcopiammsm.ro

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here