SĂRBĂTOARE – Astăzi se prăznuieşte Înălţarea Domnului

510

Astăzi se sărbătoreşte Înălţarea Domnului, aceasta fiind cunoscută în popor şi sub numele de Ispas. Potrivit creştinortodox.ro, Înălţarea Domnului este prăznuită la 40 de zile după Înviere, în Joia din săptămâna a VI-a, după Paşti. 

Hristos S-a înălţat la cer de pe Muntele Măslinilor, în văzul Apostolilor şi a doi îngeri. Îngerii le-au vorbit ucenicilor despre a doua venire a lui Hristos, ca aceştia să nu se lase copleşiţi de durerea despărţirii. Din Sfânta Scriptură aflăm că Mântuitorul Şi-a ridicat mâinile, binecuvântându-i pe ucenici, iar pe când îi binecuvanta S-a înălţat la cer în timp ce un nor L-a făcut nevăzut pentru ochii lor.

De asemenea, această zi a fost declarată Ziua Eroilor. Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească. În aceasta zi, în toate bisericile din ţară şi străinatate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului, mai arată creştinortodox.ro.

Lavinia-Codruţa HERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here