SARASĂU – Administrație funcțională și consecventă (VIDEO)

357

Autoritatile din Sarasau finalizeaza in aceste zile câteva proiecte, cu gândul deja la urmatoarele, cu finantari câstigate sau in asteptare, gata sa fie pornite in anul ce vine.

„Am finalizat alimentarea cu apa, acum incercam sa finalizam canalizarea cu statia de epurare, cu tot cu puncte de pompare. Venind cu linia electrica si cu drumuri, mai crestem suprafata intravilana, vor aparea cu siguranta case noi, poate chiar investitii. Cam intr-o saptamâna suntem gata cu canalizarea. Pot spune ca in aceasta zona, in aceasta parte de judet, suntem cam primii care ne putem lauda cu retele de apa/canal finalizate. Apa este potabila, nu menajera, sa ne intelegem. Canalizarea e facuta cu Fondul de Mediu. Am mai facut noi retea de electricitate incoace. Am investit mult, la un moment dat va trebui facuta o lege sa recupereze primariile banii cu care fac retele electrice pe care ulterior le predau automat la Electrica. Trebuie sa se faca ceva”, spune primarul Ion Covaci.
Urmeaza o viitoare finantare prin care se vor asfalta noua kilometri de drumuri in localitate.
Anul viitor se va intâmpla, numai dupa ce se fac racordurile la apa si canal, altfel ar fi nefiresc.
Cu cei noua kilometri, se ajunge aproape la 100% strazi asfaltate. „Pentru anul viitor, s-a depus proiect pentru o cresa noua, pe POR, o reabilitare si extindere a scolii generale, astfel incât sa nu mai avem doua schimburi la cursuri”, spune primarul. Ambitiile sunt ceva mai mari. Ar visa si retea de gaz, mai ales ca, odinioara, magistrala de gaz a trecut ca o racheta pe culoarul Tisei, venind de la Mediesu Aurit spre Sighetu Marmatiei.
„Magistrala e aici, dar e un pic complicat de intors inapoi. De nu erau necazurile din Sighet, cu explozia, noi aveam gaz deja. Am avut proiectul gata, acum trebuie reactualizat. Exista
posibilitatea ca primariile sa scoata lucrarea la licitatie. Ne gândim la o dimensionare cu tot cu Sapânta, Remeti, pâns la Piatra. Am discutat cu primarii vecini, spersm ss rezolvsm in timp. Si mai planuim o sala de sport…”, spune primarul comunei Sarasau.

Alexandru RUJA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here