SĂPTĂMÂNA VIITOARE – Începe Evaluarea Națională 2018

281

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale (MEN), primii care vor fi testați în cadrul Evaluării Naționale 2018 sunt elevii din clasa a II-a. În perioada 7-10 mai, aceștia vor susține examene la Limba română sau cea maternă, scris și citit, și Matematica.

După o săptămână începe Evaluarea Națională 2018 la clasa a IV-a, care va cuprinde examene la Limba română (15 mai), Matematică (16 mai) și Limba maternă (17 mai).

Tot în luna mai are loc și Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a, la disciplinele Limbă și Comunicare (23 mai), Matematică și Științe (24 mai). Testările de la finalul clasei al VI-a au caracter interdisciplinar. Testul de limbă și comunicare cuprinde Limba și literatura română și Limba modernă, iar cel de Matematică și Științe include Matematică, Fizică și Biologie.

Evaluarea Națională 2018 pentru clasa a VIII-a va debuta în data de 11 iunie cu proba scrisă la Limba și literatura română. Urmează Matematica (13 iunie) și Limba și literatura maternă (14 iunie). Rezultatele vor fi anunțate în data de 19 iunie, zi in care se pot depune și contestații. Înscrierile pentru Evaluarea Naționala 2018 la clasa a VIII-a se fac în perioada 4 – 8 iunie. Elevii clasei a VIII-a încheie anul școlar vineri, 8 iunie.

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here