SĂPTĂMÂNA GEOLOGIEI – Eveniment organizat de Muzeul de Mineralogie Baia Mare

355

În luna octombrie a fiecărui an, la nivel internațional, se celebrează Săptămâna Geologiei (Earth Science Week), eveniment în care sunt implicate numeroase organizații, precum American Geosciences Institute, Mineral Education Coalition, European Federation of Geologists, Geological Society of London, etc.

În țară, sub coordonarea Societății Geologice a României, o serie de instituții de învățământ superior și de cultură vor marca acest eveniment global, în perioada 22 – 28 octombrie, printr-o serie de manifestări.

Muzeul Judean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare va organiza următoarele evenimente:

– Proiecții de filme cu tematică de științele naturii (23-26 octombrie, orele 10 și 15);

– Deschiderea expoziției temporare „Prelucrarea pietrei – de la meșteșug la artă” (25 octombrie, ora 12);

– Excursie de teren în aria naturală protejată Rezervația Fosiliferă Chiuzbaia (27 octombrie, ora10).

„Pentru a participa la excursia de teren în aria naturală protejată Rezervația Fosiliferă Chiuzbaia, de sâmbătă, 27 octombrie, cei interesați se pot înscrie la nr. de telefon 0262 227 517, până în data de 24 octombrie”, informează reprezentanții Muzeului de Mineralogie Baia Mare.

# „Museums meet museums” – ediția a II-a

În perioada 5-6 octombrie s-a desfășurat, în București, cea de-a II-a ediție a seminarului internațional „Museums meet museums”, organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România. Sub sloganul „One dream, one vision, one museum” – „Un vis, o viziune, un muzeu”, tematica din acest an a seminarului s-a axat pe conceptul de leadership în muzee, exemple de bune practici în fondarea, conducerea și inovarea de muzee.

Din partea Muzeului Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare a participat la această manifestare o delegație formată din patru persoane, respectiv directorul instituției, Ioan Denuț, și trei muzeografi.

„Cu această ocazie, delegația prezentă în București a preluat, pentru a transporta în Baia Mare, de la Muzeul Național de Geologie, expoziția temporară „Prelucrarea pietrei – de la meșteșug la artă”. De asemenea, au fost purtate discuții cu reprezentanți ai partenerilor noștri – Institutul Geologic al României, Universitatea din București, Societatea Geologică a României – pentru implementarea proiectelor „Expoziția temporară <<Minerale și asociații minerale din România>>” și „Săptămâna Geologiei”, precizează reprezentanții Muzeului de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here