SĂPÂNȚA – Încă se evalueaza pagubele după ruperea de nori (VIDEO)

603

Am trecut prin Sapânta, unde autoritatile locale înca se afla in teren, alaturi de cetatenii afectati de ruperile de nori consecutive. „Avem trei kilometri de drumuri comunale afectate, peste 20 de case inundate, pasari moarte… S-au inundat hectare de teren, culturi si fânete. Am calculat in mare pagubele, sunt cam la 700.000 lei, 7 miliarde de lei vechi. Avem si un podet pe care l-a spart apa tot, nici nu se vede c-a fost. Aici unde suntem a fost unda de soc, aici a fost mâl in curti si case, suntem chiar in zona ruperii de nori”, spune primarul Gheorghe Stan.

Intrebam si un localnic, dintre cei afectati. Pop Mihai, septuagenar: ”Ia aci locuiesc. Cum sa fie? Ia, mi-o fo’ apa pâna-n piept, io asa ceva n-am mai trait! Intr-o juma’ de ora s-o intâmplat tat! Suntem patru case aici care am fost afectate mai tare. Ne-ajuta primaria, primaru’ ii bun, face ce poate si el, ca doara cine-o mai vazut de-aieste?”, spune omul.

In Sapânta au fost doua ruperi de nori consecutive, la o zi distanta, in parti diferite ale localitatii, una din ele afectând zona manastirii Peri, unde au fost inundate subsolurile. Pe cât de puternice, evenimentele meteo exterme au afectat doar portiuni mici din suprafata satului, fara a atinge macar tangential vreun sat vecin, fie Remeti fie Câmpulung la Tisa ori Sarasau.

Alexandru RUJA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here