ȘANSE MINIME DE REUȘITĂ – Alți bani alocați de Consiliul Județean în lupta cu Selina

459

Consilierii județeni întruniți în ședință extraordinară în această săptămână au votat pentru alocarea unei sume de bani care va ajunge la Casa de Avocatură care va reprezenta Consiliul Județean în disputa cu bihorenii de la Selina. Este vorba despre acel proces pierdut de administrația județeană, instanța de judecată obligând CJ Maramureș la plata a aproximativ 22 de milioane de lei firmei bihorene.

Acum CJ Maramureș uzează de o cale de atac extraordinară, deși consilierii județeni au recunoscut că șansele de reușită ale acestui demers sunt minime. Dar trebuie folosite toate căile de atac posibile, după cum au precizat aleșii județului.

A fost unul dintre proiectele care a născut cele mai multe discuții în plen, după cel privind scandalul comasării Școlii Populare de Arte “Liviu Borlan”. Proiectul asupra căruia s-a votat favorabil a vizat aprobarea contractării serviciilor de asistență și reprezentare a județului Maramureș în litigiul cu SC Selina SRL.

“Din păcate, acest proces care trenează de foarte mult timp a fost pierdut de către Consiliul Județean Maramureș. Vorbim despre o sumă imensă pe care CJ Maramureș trebuie să o plătească, șapte milioane de lei ca sumă de bază, pe facturi nerecunoscute de noi, la care adăugăm penalitățile, în sumă de aproape 14 milioane de lei, sume care pun în încurcătură administrația județeană. Avem obligația de a efectua toate demersurile juridice, recursuri, contestații, toate aceste căi de atac. Contractul de reprezentare inițial a fost luat, din punctul meu de vedere, greșit, cu prețul cel mai mic. Nu cred că poți să te aperi cu prețul cel mai mic într-un proces de o asemenea anvergură. Va trebui să avem cea mai bună apărare, să încercăm să suspendăm, anulăm măcar parțial din hotărarea Curții de Arbitraj”, a spus Gabriel Zetea.

Au fost consilieri județeni care au cerut explicații. Felician Cerneștean a arătat că “au fost votați inițial 100.000 euro pentru servicii de avocatură de la o casă de succes și nu știu ce s-a întamplat de atunci. Ar trebui să ni se explice niște lucruri, pentru că noi vom aproba o nouă sumă de bani. Cineva semnează niște contracte, cineva răspunde. Iarăși vom aproba 100.000 euro și atunci trebuie să știm pe ce se dau banii. Să vedem cine au fost cei care nu au plătit acele facturi”.

“O decizie arbitrară poate fi atacată în instanță pe o cale extraordinară, contestație în anulare. Ca principiu pentru acest gen de speță casele de avocatură cer undeva între 10-15 mii lei, pentru introducerea și susținerea contestației în anulare. După aceasta mai avem o cale, recurs la această hotărâre judecătorească, casele de avocatură cer între 8 și 10 mii lei pentru o acțiune. O estimare între 15 și 25 mii lei, costuri pentru această categorie de acțiune. Șansele de reușită nu sunt foarte mari, dar după aceea putem fi acuzați că nu am uzat de toate acțiunile pe care le puteam folosi”, a menționat Dumitru Dumuța, administratorul județului.

Discuțiile s-au mutat apoi pe identificarea vinovaților, cei care nu au plătit acele facturi, actuala conducere a județului lăsând să se înțeleagă că vinovații vor fi găsiți și trași la răspundere.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here