SĂNĂTATE – Trei spitale din Maramureș, dotate cu aparatură medicală de ultimă generație

496

Anul 2018 se încheie cum nu se putea mai bine pentru trei unități spitalicești din Maramureș. Spitalele din Vișeu de Sus, Sighet și Târgu Lăpuș sunt în plin proces de achiziționare a aparaturii medicale, potrivit declarațiilor făcute de către directorul Direcției de Sănătate Publică a județului Maramureș, dr. Rareș Pop.

“S-a făcut luna trecută un transfer către administrațiile publice locale. Vorbim de transferuri de la bugetul de stat pentru finanțarea aparaturii medicale pentru spitale. Este în plină desfășurare această acoperire a cheltuielilor bugetare alocate pentru spitalul din Vișeu de Sus, unde avem 2.900.000 lei, Spitalul Municipal Sighetu Marmației, în valoare de 980.000 lei, respectiv Spitalul Targu Lăpuș, cu un milion de lei. Acestea reprezintă aparatură medicală de mare performanță, pornind de la aparatură chirurgicală, pentru bloc operator, aparate de anestezie, de sterilizare, de protezare respiratorie. Eu sper doar ca managerii acestor spitale să reușească să pună dovada facturilor și că au  realizat plățile ca și bun de plată pentru a putea închide această finanțare. Finanțare care este peste tot ceea ce s-a alocat în ultimii ani din acest punct de vedere”, a menționat dr. Rareș Pop.

Vă reamintim că Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus este în plin proces de reabilitare și modernizare, lucrările fiind estimate a fi finalizate anul viitor. Sighetenii așteaptă și ei de ani de zile modernizarea Spitalului Municipal, anul 2019 fiind așteptat cu interes din acest punct de vedere.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here