SĂLĂJENII VIN SĂ FURE ÎN MARAMUREŞ- Cerșetoare de etnie rromă trimisă în judecată pentru furt

529

În ultima perioadă de timp pe raza județului Maramureș vin din alte localități, în special din județul Sălaj, grupuri de cerșetoare rrome. Pe lângă practicarea cerșetoriei adesea se dedau și la furturi. L.A împreună cu alte cerșetoare rrome  venea  des din Sălaj în Maramureș. În aceste condiții L.A pătrundea în locuințe și sustrăgea din interior bani, profitântând de lipsa de la domiciliu a proprietarilor.

L.A alături de alte cerșetoare s-au deplasat cu un microbus de ocazie, din Baia Mare în comuna Desești la cerșit, iar L.A. a pătruns în gospodăria unei familii, membrii acesteia fiind plecați de acasă la muncă.  Constatând că nu se află nimeni în locuință L.A  a pătruns în interior și a început să caute bani prin obiectele de mobilier. În sertarul unei comode pe care era așezat televizorul, a găsit suma de 450lei, într-o poșetă de pe cuier încă 110 lei, iar într-un dulap din încăperea alăturată  a luat un plic care conținea suma de 1860 euro, bani pe care i-a însușit și a părăsit locuința.

L.A. alături de celelalte cerșetoare s-au deplsat la Baia Mare, în zona “Piri”. Sesizând lipsa banilor, familia vătămată a anunțat organele de poliție, dar L.A. nu a mai putut fi descoperită în timp util, fiind protejată de alte persoane de etnie rromă din zona în care s-a refugiat. Cu ocazia cercetării locului faptei, de pe plicul în care se afla suma de 1860 euro, au fost prelevate două fragmente de impresiuni digitale, care au fost implementate în baza de date AFIS Morpho Trak, stabilindu-se că acestea au fost create de degetele mare și mijlociu de la mâna sttângă a inculpatei L.A., aspect confirmat și de raportul de constatare criminalistică întocmit în cauză.

“L.A a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat”, a spus Ioan Ardelean prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației. Oamenii legii îi sfătuiesc pe cetățeni să aibe mare grijă fața de persoanele care practică cerșetoria în zonele rurale dar și în cele urbane. Să nu permită intrarea acestora în curți, gospodării. Să nu lase în locuri ușor accesibile bunuri de valoare, bani etc pe timpul când lipsesc de la domiciliu. Adesea prejudiciile nu mai pot fi recuperate.

Liviu Șiman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here