ŞAH – Trei șahiști de la Clubul de şah al municipiului Baia Mare în lotul României la Olimpiada din Georgia

390

Pentru prima dată în istorie, trei șahiști de la Clubul de şah al municipiului Baia Mare reprezintă România la Olimpida pe echipe naționale. Competiția  se desfășoară la Batumi (Georgia) și se află la a 43-a ediție. Este cea mai importantă competiție al șahului mondial, la care participă 185 de echipe masculine și 151 echipe feminine.

În componența lotului masculin al României se regăsesc și trei jucători de la Clubul de Șah al Municipiului  Baia Mare: Cristian Chirilă, Constantin Lupulescu (FOTO) și Levente Vajda alături de Bogdan Deac și Mircea Parligras. Căpitan este Alin Berescu. Nu este nici o surpriză dacă ținem cont că maramureșenii sunt multipli câștigători a Cupei României, vicecampioni naționali, iar la întreceri individuale naționale și international au avut rezultate foarte bune, întorcându-se de multe ori cu marele trofeu.

La Olimpiadă oficiază din partea României, arbitrul internațional Cătălin Radu Chirilă, component și el al Clubulului de Șah al Municipiului Baia Mare. Această competiție se desfășoară pe parcursul a 11 runde până în data de 06 octombrie 2018. După cum ne-a informat Daniel Ioan Pop, președintele Clubului de Șah al Municipiului Baia Mare, în prima rundă echipa României a câștigat cu scorul de 4-0 împotriva reprezentativei statului Nicaragua.

Vasile GHERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here