ŞAH – Sigheteanca Mihaela Ioana Trifoi este campioană europeană

1131

Campionatul European de sah rapid, blitz şi dezlegari de la Oradea a adunat la start 244 băieţi şi 103 fete din 17 ţări europene, la categoriile de vârstă U8 până la U18. Concursul individual de şah rapid s-a desfăşurat în zilele de 1 şi 2 august, fiind urmat de proba de dezlegări.

La Campionatul European de şah rapid pentru juniori 2018, organizat la Oradea, campioana europeana la feminin U14 ani a devenit românca Mihaela Ioana Trifoi, legitimată la CS Sigmar Sighetu Marmaţiei.
Primele patru locuri din clasamentul categoriei fete 14 ani au fost ocupate de sportive din România (28 de sportive prezente la start): 1. Mihaela Ioana Trifoi; 2. Miruna Daria Lehaci; 3. Alessia Mihaela Ciolacu; 4. Ema Obada.
Cu trei ani în urmă, Mihaela a cucerit bronzul european la şah clasic. Sportiva din Sighet este o abonată a podiumurilor de premiere.

La Under 18, sportivul de la Clubul de Şah al municipiului Baia Mare, Alexandru Bogdan Banzea s-a clasat pe locul al treilea.

Delegaţia României la Campionatele Europene de juniori a câştigat 25 de medalii, din care opt de aur, şase de argint şi 11 de bronz, a declarat sâmbătă preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin Iacoban.
Organizatorii CE de juniori au fost FR Sah împreună cu MTS, evenimentul fiind susţinut pe plan local de CJ Bihor şi AJ de Şah.
„Este cel mai important rezultat din istoria FR de Şah. Felicit jucătorii, antrenorii, părinţii copiilor şi toţi cei care au făcut ca această performanţă unică să se realizeze aici, la Oradea. Iată că introducerea şahului în şcoală, în 2014, îşi arată efectele după numai patru ani. Sper ca în viitor tot mai mulţi copii să se îndrepte către acest sport care nu mai este de mult un sport, este o ştiinţă”, a declarat, Sorin Iacoban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here